Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Tudi v Logatcu smo obeležili Dan sajenja medovitih rastlin

V soboto, 25. marca, smo obeležili Dan sajenja medovitih rastlin, mi pa smo jih v logaških osnovnih šolah in vrtcih sadili že dan prej. Tudi letos se Občina Logatec pridružila pobudi Čebelarske zveze Slovenije, ki se zavzema za boljši odnos človeka do okolja ter promovira sajenje medovitih rastlin, v skrbi za naše čebele in našo prihodnost.
Vrtcem in šolam smo tako dobavili želene medovite rastline, ki so jih pridne rokice z veseljem posadile v njihove skupne vrtičke in visoke grede.


Hvala otrokom in vzgojiteljicam Vrtca Kurirček Logatec- enota Rovte in učencem, učiteljem ter mentorjem OŠ Tabor Logatec, da smo lahko skupaj zasadili medovite rastline in preživeli skupaj nekaj lepih trenutkov.


Na OŠ Rovte so medovite rastline zasadili v okviru podaljšanega bivanja in zapisali:

"Na Oš Rovte smo 24. 03. 2023 obeležili Dan sajenja medovitih rastlin. V popoldanskem času smo z učenci podaljšanega bivanja zasadili sivko in rožmarin, ki čebelam ponujajo medičino in cvetni prah.

Učenci so z navdušenjem in dobro voljo sadili rožice v korita. Poleg tega, da smo s saditvijo poskrbeli za naše najpomembnejše opraševalce, to so čebelice, je naša šola dobila tudi čudovite okrasne in cvetoče dišavnice in začimbnice.

Kaja Erčulj Rogel - vodja projekta"


Kako je potekalo sajenje medovitih rastlin v posameznih enotah Vrtca Kurirček Logatec, pa preverite na njihovi spletni strani preko naslednje povezave: 

http://www.vrtec-logatec.si/dan-medovitih-rastlin/

                 

Hvala tudi vsem občankam in občanom, ki v svojih vrtovih in vrtičkih sadite medovite rastline - z mislijo na našo skupno prihodnost:)


                                                                                                                  

Oglejte si tudi