Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Z zmago proti Vrhniki v boj za drugo mesto


Rokometašice Zvezde Logatca so dobile tudi drugo povratno tekmo skrajšane članske sezone. Na gostovanju pri Vrhniki so v izdihljajih tekem zadržale prednost in z rezultatom 24:23 prišle do druge zmage, s katero so skočile na drugo mesto. Sklepno dejanje sezone prihaja v soboto, ob 18.00 se bodo Logatčanke pomerile proti najverjetnejši zmagovalki 1.B lige – Olimpiji.


Logaške rokometašice so v tekmo vstopile zelo odločno. Po prvi od dvanajstih obramb Nadje Kovačevič, je Brina Bole žogo zelo natančno podala Maji Košir, ki je neovirana poskrbela za prvi zadetek. Vse do 16. minute, ko je prednost narasla na +4 (8:4), kar je bila najvišja razlika skozi celotno tekmo, je vse teklo po željah rokometašic v rumenih dresih. Domačinke so nato zaostanek prepolovile, z zadetkom tik pred iztekom prvih 30 minut pa je prednost Zvezde znašala le en zadetek – 12:11.


Prekinitev je bolje dela gostjam, saj so v 38. minuti znova vodile za štiri zadetke, 20:16. V nadaljevanju pa so se začele v napadu nabirati nepotrebne izgubljene žoge, Vrhnika je ponujeno izkoristila in se v 51. minuti, pri rezultatu 22:21, popolnoma približala. Začel se je boj za vsako žogo, a zadetek Aleksandre Tomasović, za 24:22, dobro minuto pred koncem dvoboja je odločil zmagovalca.


Martina Medič je bila nezgrešljiva s črte sedmih metrov in za Zvezdo dosegla šest zadetkov. Sara Železnik je žogo za hrbet domače vratarke spravila petkrat, Jana Košir štirikrat.


Brina Bole, rokometašica RK Zvezda Logatec: “Zelo smo vesele, da smo zmagale in osvojile novi dve točki. Zdaj se lahko borimo za drugo mesto v ligi. Žal nam danes ni šlo najbolje, naredile smo veliko napak, a z močno voljo in željo smo tokrat tekmo uspešno pripeljale do konca. Danes je bila ključna zbranost v obrambi in naša močna želja.”


1.B članska rokometna liga – 5. krog
ŠDRŠ VRHNIKA : RK ZVEZDA LOGATEC 23:24 (11:12)
nedelja, 23. maj 2021, ob 18.00, Vrhnika


ŠDRŠ Vrhnika: Arsić, Remškar 7 obramb, Živa Kovačič 2 obrambi; Nusdorfer 12, Jereb 2, Robida, Cankar 5, Guptin, Uljan 3, Kodba, Gombač, Baltič 1.
RK Zvezda Logatec: Kožuh, Kovačevič 12 obramb; Križaj, Medič 6, Grm, Košir M. 3, Čehić, Bole 1, Košir J. 4, Brkovič, Lukan, Železnik S. 5, Tomasović 3, Železnik M. 2.


Sedemmetrovke: Vrhnika 7 (6), Logatec 4 (4)
Izključitve: Vrhnika 8 minut, Logatec 12 minut


Lestvica 1.B članske rokometne lige: Olimpija 8 točk, Zvezda Logatec 4, Naklo 4, Vrhnika 2.

Oglejte si tudi