Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
10°C
PON.
23°C
11°C
Oceni objavo

Uspešen zaključek Primorskih pokalnih tekov 2017 in obilica zimskih radosti ŠD Hotedršica

Letošnja zima nam je postregla z izjemnimi snežnimi razmerami, ki smo jih v ŠD Hotedršica s pridom izkoristili. Zavzeti člani športnega društva so tako veš čas skrbeli, da je bilo Hotenjsko polje, ki smo ga poimenovali kar zimski tekaški stadion, prepleteno z odličnimi tekaškimi programi, primernimi tako za tiste, ki se raje rekreirajo v prosti tehniki kot tudi za pristaše klasičnega sloga. Urejali so tudi okolico POŠ Hotedršica in Rebernice, kjer so zimske radosti na sankah, lopatah, smučeh in drugih pripomočkih okušali predvsem najmlajši.
Kot že lani so tudi letos trenerji ŠD Hotedršica v februarju organizirali zimski športni tabor na Vojskem, kamor so peljali 20 otrok iz mlajše in starejše tekaške sekcije. Na taboru so otroci podrobneje spoznali nekatere tehnike teka na smučeh ter skozi igro pridobili osnovno in napredno znanje, poleg tega pa je tabor služil kot odlična podlaga za nadaljnje februarske treninge na Hotenjskem polju. V februarju je društvo v sodelovanju s TSK Logatec organiziralo tudi manjšo prijateljsko tekmo Tek po Hotenjskih smučinah, ki so se je aktivno udeležili mlajši člani društva ter tudi pripadniki srednje in starejše generacije ljubiteljev teka na smučeh. Za najmlajše člane ti. »mucke« smo z združenimi močmi mlajše in starejše tekaške sekcije, staršev ter trenerjev izvedli Snežni dan. Zimske radosti so otroci okušali na snežnem poligonu v neposredni bližini POŠ Hotedršica, kjer so igrali nogomet, tekmovali v lopatkanju, se spuščali s skakalnimi smučmi, tekmovali na bob stezi za steklenice ter streljali z veliko fračo.

Konec marca so se trenerji z mlajšo in starejšo tekaško sekcijo udeležili zaključne prireditve Primorskih pokalnih tekov 2017 v Vrtojbi, kjer so slavili kar nekaj odličnih dosežkov. Skupaj so zasedli 2. mesto, takoj za AD Posočje in pred AK Pivka. Sicer pa so v svojih kategorijah 1. mesto osvojili Leskovec Sara, Pivk Zala, Zelenc Vid in Treven Blaž, 2. mesto Čuk Jakob in Dolinar Luka in 3. mesto Leskovec Hana, Rupnik Ajda in Celarc Evita.

 

Tudi nekateri starejši člani ŠD Hotedršica so bili v lanski sezoni športno zelo aktivni in so dosegali izjemne rezultate. Tako je Nada Merlak v svoji kategoriji zasedla 4.mesto na Primorskih Gorskih Tekih (PGT) ter 2. mesto na Notranjskem Tekaškem Pokalu (NTP), Borut Albreht 11. mesto v Prvenstvu Slovenije v krosu (Velenje), 1. mesto absolutno na Teku ob Karlovici ter 1. mesto absolutno na Teku Prijateljstva v Hotedršici (absolutno) ter Robi Mikuž 1. mesto v svoji kategoriji na Fatburn Tekaškem Pokalu (FTP) in 1. mesto na Pokalu Nočni Teki (PNT). Vsem mlajšim in starejšim tekačem in tekačicam iskreno čestitamo za vse imenovane in neimenovane dosežke ter jim želimo veliko tekaških izzivov in uspehov tudi v prihodnje.

Nova sezona Primorskih tekov za vse generacije (prej imenovani Primorski pokalni tek) se je pričela konec marca v Vrtojbi, vse rekreativne in športne navdušence pa vabimo predvsem k udeležbi na Teku prijateljstva v Hotedršico, ki bo v okviru omenjenih tekov organiziran v soboto 19. maja 2018.

Oglejte si tudi