Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Logaške rokometašice z zgodovinsko zmago med štiri najboljše

Sredin večer je v logaški športni dvorani postregel z neverjetnim razpletom. Rokometašice Zvezde Logatca so nadigrale sosede iz Vrhnike in slavile visoko zmago (39:27), ki jih je popeljala med štiri najboljše ekipe Slovenije! Uvrstile so se namreč na zaključni turnir četverice, ki bo predvidoma potekal 15. in 16. aprila.
Rokometašice Zvezde Logatca so v rokometno sezono 2022/23 vstopile s prenovljenim kadrom. Po treh letih se je od vodenja ekipe poslovil Tadej Zbačnik, ki ga je nadomestil Peter Terčič. V ekipo je prišla tudi šesterica novih rokometašic, ki so se morale hitro privaditi na sistem logaške igre.

Rokomet v Logatcu je v preteklosti že žel lepe uspehe, veliko deklet je preraslo okvire domačega kluba in so se po izkušnje odpravile v druge klube. Pred to sezono se jih je nekaj vrnilo v domačo dvorano in skupaj s "staroselkami" gradijo okostje ekipe.

Morda so prav z uvrstitvijo na zaključni turnir Pokala Slovenije dosegle največji uspeh kariere. Uspeh, ki ga bo težko ponoviti. Takšna miselnost je tokrat dekletom pomagala, da so v tekmo z Vrhniko vstopile z dvema zaporednima zadetkoma, dosegli sta jih Nika Simšič in Maja Košir.

Logaške rokometašice gostjam niso dopustile, da bi rezultat ponovno izenačile. Stopnjevale so svoj pritisk in prvi polčas zaključile s prednostjo sedmih zadetkov, 20:13. Visoka prednost jih ni zmedla, v drugem polčasu so kvečjemu zaigrale še bolj odločno in prednost v 35. minuti povišale že na deset zadetkov (24:14). Ko je sirena pri rezultatu 39:27 označila konec tekme, je sledilo veliko slavje, ki lahko zasluženo traja vse tja do sredine aprila.

Svoj dan sta ob odlični obrambi imeli tudi vratarki Eva Ribič in Sara Potočnik, ki sta skupaj zbrali kar 20 obramb. Nika Simšič je zbrala deset zadetkov, Lea Berzelak se je podpisala pod sedem, Sara Stojanović Železnik jih je dosegla pet. Njena sesta Michelle Železnik pa štiri.

Zagotovo je potrebno ob tem uspehu omeniti celotno ekipo, ki je tokrat delovala izjemno. Na klopi sta sedela trener Peter Terčič in vodja moštva Marko Stojanović. Na parketu so si zgodovinski doseže priigrale Eva Ribič, Laura Berzelak, Lina Potočnik, Sara Potočnik, Nika Simšič, Maja Košir, Nina Perkovič, Jana Košir, Barbara Brkovič, Hana Lukan, Sara Stojanović Železnik, Lea Berzelak, Petra Jeršin, Iva Dimitrievska in Michelle Železnik.

Oglejte si tudi