Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

ŽE TRETJE LETO V NOVEM VRTCU

V septembru 2015 smo dočakali odprtje novega sodobnega vrtca v Rovtah. V dveh letih smo sprejeli kar nekaj zunanjih obiskovalcev in prav pri vseh smo začutili navdušenje nad svetlimi in velikimi prostori s sodobno opremo, ki dajejo možnost za kvalitetno delo z našimi najmlajšimi otroki. Občudovali so tudi okolico vrtca, saj smo v neposredni bližini travnikov, pašnikov in gozda. Otroci imajo tako veliko možnosti za izlete, opazovanja narave in njenega bogastva. Vrtec ima samostojno kuhinjo, pralnico, veliko in bogato opremljeno igrišče ter svoj vrt na katerem si otroci pridobivajo izkušnje z vrtnarstvom. 

Vrtec obiskuje 84 otrok. Večina otrok je od vrtca oddaljena nekaj kilometrov. Ne malo krat pa se zgodi ko starši otroka vozijo iz oddaljenih krajev in so kljub številnim kilometrom zadovoljni in hvaležni, da njihov otrok obiskuje naš vrtec.

Vzgojiteljice, pomočniki vzgojiteljic pa tudi drugi delavci se trudimo, da bi se otroci počutili prijetno in zadovoljno, da bi vsak dan doživeli kaj lepega, veselega. Za vsako šolsko leto načrtujemo različna praznovanja, sodelovanja s krajevnimi društvi, starši ter obogatitvene dejavnosti za otroke. Strokovni delavci vsako leto razveselimo otroke pa tudi delavce z uprizoritvijo različnih pravljic.

Vse bolj tudi spoznavamo, da učenje v naravi skriva v sebi nekaj več – našim otrokom ne omogoča samo doživljanja narave, ampak tudi pozitivno doživljanje samih sebe in svojih prijateljev. In glede na možnosti, ki jih imamo, svoje delo velikokrat prenašamo v naravno okolje v vseh letnih časih.

Vrtec na podeželju ima vrsto prednosti. Otroci so v neposrednem stiku z naravo, spoznavajo spremembe glede na letni čas, razmišljajo o njih, razvijajo čut za naravo, spoznavajo rastline, živa bitja. Otroci se gibajo v naravi, na svežem zraku. Ker je naš vrtec v bližini kmetij, jih z otroki večkrat obiščemo. Spoznavamo domače živali, kmečka opravila: delo na poljih in vrtovih.

V majhnem kraju se ljudje tudi bolje poznamo med seboj, pogosteje se srečujemo, povezujemo in družimo. Vrtec tako s krajem živi.

 

Vodja enote: Martina Mlinar

Oglejte si tudi