Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
7°C
PON.
26°C
8°C
Oceni objavo

Miklavžev vrtec na trgatvi

Otroci in vzgojiteljice  iz Miklavževega vrtca iz modre sobe  smo bili septembra povabljeni na čisto pravo trgatev v  slikovito vasico Orehovico pod Nanosom, občina Vipava. Po zajtrku smo se z avtobusom odpravili na pot,

Pričakala sta nas nono in nona enega izmed naših otrok, nam razkazala  kulturni dom skladatelja  Slavka Premrla, ki je uglasbil našo himno. Prijazna gospa Jožica Kodre nam je povedala, da so v vasi snemali tudi film celovečerec Tistega lepega dne.

Po ogledu smo se odpravili na posestvo Burja, kjer nas je ga. Mateja prijazno sprejela. vsak otrok je dobil posodo s svojim imenom in škarjice. Razdelili smo se v dve skupini, Vsaka skupina je obirala grozdje v svoji vrsti, za dobro voljo pa je poskrbel tudi naš harmonikaš Blaž, ki je ves čas igral na harmoniko. Vzdušje je bilo zelo lepo. Otroci so hitro obrali grozdje potem pa smo pomalicali.

Po končani malici smo se odpravili peš k nonu in noni, kjer smo se igrali na dvorišču in jedli sladoled. Domov smo se vrnili polni dobrih vtisov in z polno posodo grozdja za starše. Hvala gostiteljem na posestvu Burja in organizatorjem, starima starša našega varovanca, ki sta nam takšno doživetje tudi omogočila.

Brigita Blaževič

vodja Miklavževega vrtca

Oglejte si tudi