Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
PET.
16°C
2°C
Oceni objavo

KURIRČKOVA OLIMPIJADA - HOTEDRŠICA 2017

V petek, 13. oktobra 2017, je v našem vrtcu potekala tradicionalna Kurirčkova olimpijada – tokrat v enoti Hotedršica. V (še) meglenem jutru se je na igrišču zbralo 180 otrok najstarejših skupin iz vseh enot Vrtca Kurirček Logatec skupaj s svojimi vzgojiteljicami in nekaterimi drugimi spremljevalci – starši, starimi starši…

Kot se za vsako olimpijado spodobi, smo začeli s predstavitvijo sodelujočih, sledil je dvig olimpijske zastave, prižgali smo pravi olimpijski ogenj in zapeli himno.

Nato je potekal športni del – krožna pot čez Mladej do Ravnika in nazaj do vrtca. Medtem se je megla že dvignila, posijalo je sonce in nam pričaralo prekrasen jesenski dan. Na poti, ki je vodila čez drn in strn po gozdnih poteh in jasah, je otroke in njihove spremljevalce čakalo 7 gibalnih izzivov in nalog – kolikor je tudi enot našega vrtca. Vsi so jih vestno in natančno opravili ter se nekateri prijetno utrujeni, nekateri pa še vedno polni energije vrnili na izhodišče.

Tam so se okrepčali, vzgojiteljice pa so jim podelile zaslužene medalje za opravljen olimpijski »sedmeroboj«. Kajti na naši olimpijadi ne tekmujemo za zmago, temveč v pravem športnem duhu medsebojno sodelujemo in merimo svoje lastne moči. Natanko tako kot pravi znano olimpijsko načelo, da je važno sodelovati – zato smo na koncu zmagovalci vsi!

Nato smo le še ugasnili olimpijski ogenj in spustili zastavo ter se zadovoljni in veseli vrnili v svoje enote. Naslednje leto se zopet vidimo na Kurirčkovi olimpijadi. Kje? Naj še ostane skrivnost.

 

Oglejte si tudi