Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Šolski zvonec v šole povabil novo generacijo logaških otrok

Čeprav je počitnic konec, kar je s svojim kislim obrazom naznanilo tudi današnje vreme, je bilo vzdušje v logaških osnovnih šolah veselo in praznično. Poleg učencev, ki so se v šolske klopi vrnili po dveh mesecih premora, je prag šole letos prestopilo skoraj dvesto prvošolčkov.
 



Tako kot vsako leto so zaposleni v šolah zanje pripravili pester kulturni program s pogostitvijo, pozdravil pa jih je tudi župan Občine Logatec Berto Menard. V svojem nagovoru je župan poudaril pomembnost sodelovanja med učenci, njihovimi starši in šolo, saj se tako premaga marsikatera težava ter najde ustrezna rešitev ob nastalem problemu. Kot je povedal župan, je pomembno, da otroci pridobijo znanja in veščine, ki jim bodo pomagale pri njihovih nadaljnjih korakih v svet. Pomembno pa je, da prepoznamo zmožnosti otrok in da jih z dodatnimi obveznostmi ne obremenimo preveč.

Letos so prvošolci s strani Občine Logatec prejeli slovensko zastavo ter poučno knjigo – Prav je – ni prav. Na ta način želi župan v mlada srca zasaditi zavest o pripadnosti kraju in domovini, katere pomemben del bodo kmalu postali tudi letošnji prvošolci.

Oglejte si tudi