Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
7°C
NED.
22°C
9°C
Oceni objavo

SIMULACIJA NESREČE- zaključek vaje CZ Logatec 2017

Logatec, 3. junij 2017

V Logatcu se je pozno popoldne uspešno zaključila vaja celotnega sistema zaščite in reševanja Občine Logatec v sodelovanju z nekaterimi sosednjimi občinami, ki jih je koordiniral Štab CZ Logatec.

Na območju logaške občine so se  zgodile kar štiri  večje nesreče: požar, iskanje pogrešane osebe, verižno trčenje in eksplozija plina v stavbi. V nesrečah je bilo kar 26 oseb poškodovanih. Nudena jim je bila ustrezna zdravstvena oskrba. Požar na območju Žibrš je bil s pomočjo helikopterja Slovenske vojske uspešno pogašen, pogrešano osebo so jamarji in kinologi našli v breznu in jo predali zdravstvenemu osebju. V ruševinah stvabe na območju nekdanjega podjetja KLI, kjer je eksplodiral plin, so kinologi prav tako našli ponesrečence, ki so jim iz ruševin pomagali gasilci. V prometni nesreči, kjer je bilo udeleženo več vozil, pa je bilo oskrbljenih 18 ponesrečencev.


Po postroju celotnega sistema zaščite in reševanja ter poročanju vodji enot je bila Vaja CZ Logatec 2017 tudi uradno zaključena. Vse enote so pokazale dobro pripravljenost za ukrepanje v primeru nesreč in izrednih razmer, več pa bo treba delati na področju radijskih zvez med enotami.

Štab CZ Logatec

Oglejte si tudi