Logo MojaObčina.si

Logatec

DANES
31°C
18°C
JUTRI
34°C
18°C

Skavtske obljube 2017

»Pri svoji časti obljubljam, da si bom z božjo pomočjo prizadeval/a služiti Bogu in domovini, pomagati svojemu bližnjemu in izpolnjevati skavtske zakone.« Tako so, kot že vsako leto, obljubili skavti in skavtinje stega Logatec 1. Letos jih je obljubo dalo 28, na dogodku pa se je zbralo več kot 100 ljudi, ki so naše otroke pospremili na skavtsko pot.

 

Skavtske obljube vedno potekajo na prostem, letos pa smo jih, zaradi napovedanih neviht, prestavili v Jožefovo dvorano pri Domu Marije in Marte v Logatcu. Zbrali smo se 20. 5. ob 9.00, pripravili vse potrebno in ob 10.00 pričeli s sveto mašo. Pri sveti maši so sodelovale vse veje (starostne skupine) našega stega, kar jo je popestrilo in izredno polepšalo.

Po zaključku svete maše, smo izvedli svečane obljube. Najprej se je celoten steg postavil v obliko velikega kvadrata, iz katerega je potem vsaka veja posebej pristopila v sredino in izvedla celoten obred obljub. Vsak izmed novih članov je ob obljubi prejel rutko v barvah našega stega (roza/modra). Po končanih obredih, so novopečene skavte vse veje pozdravile z domiselnimi verzi, ki so jih sestavili sami.

Kot se za pomemben dogodek v stegu spodobi, smo imeli na koncu pogostitev na kateri smo se zadržali še kar nekaj časa in se prav prijetno pogovorili in poigrali.

Skavti in skavtinje stega Logatec 1 smo ponosni na naše mlade skavte, ki z navdušenjem, veseljem in ponosom nosijo rutko stegovih barv okrog vratu, zato se veselimo vseh nadaljnjih obljub.

 

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi