Logo MojaObčina.si

Logatec

DANES
13°C
-1°C
JUTRI
13°C
-2°C
Deli
2559

Povabilo k sodelovanju na Natečaju za razstavo izdelkov iz slovenske volne »PRINESI, KAR IMAŠ«

Se ukvarjate s pletenjem, polstenjem, tkanjem, kvačkanjem, klekljanjem? In pri svojem ustvarjanju uporabljate ovčjo volno?

Potem vas vabimo k sodelovanju na Natečaju za razstavo izdelkov iz slovenske volne z naslovom »Prinesi kar imaš«, ki je razpisan v okviru operacije sodelovanja Novi izzivi slovenske drobnice.
Več informacij o samem natečaju je v objavljenem natečaju.

Otvoritev razstave izdelkov bo v soboto, 14. septembra 2019 v okviru spremljevalnih aktivnosti 9. Festivala ovčje volne Bica v Solčavi.

Operacija zajema področje razvoja drobnice, uporabo živalskih materialov in njihove predelave v produkte z dodano vrednostjo. Ovčja volna kot naravni material z mnogimi pozitivnimi lastnostmi poleg obstoječih tradicionalnih izdelkov nudi tudi sodobne oblikovalske izzive, ki jih želimo v okviru operacije načrtno spodbuditi z različnimi načini obdelave, nakupom opreme, s povezovanjem in izobraževanjem rokodelcev.

Z natečajem rokodelskih izdelkov »Prinesi kar imaš« bomo v skupno razstavo združili kvalitetne izdelke ustvarjalcev iz območja vseh štirih vključenih LAS-ov, LAS s CILjem, LAS Notranjska, LAS Bela Krajina in LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline.

Vabljeni k sodelovanju!

Več informacij najdete v objavljenem natečaju na povezavi:
Natečaj za razstavo izdelkov iz slovenske volne »Prinesi, kar imaš«
Prijavnica za prijavo na natečaj -  http://las-sciljem.si/novice/

Za dodatne informacije smo vam na voljo na ICRA d.o.o. Idrija, na telefonski številki 05 37 43 912 ali na elektronskem naslovu: polona.kavcic@icra.si ter na sedežu LAS s CILjem.

 

Operacija ˝Novi izzivi slovenske drobnice˝ je sofinancirana s strani Evropske unije iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republike Slovenije v okviru Programa razvoj podeželja 2014 – 2020.
Foto: Bojan Tavčar

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi