Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
19°C
JUTRI
34°C
20°C
Oceni objavo

Položen je temeljni kamen za nov vrtec v Hotedršici

Včeraj je bil v krajevni skupnosti Hotedršica praznični dan. Položen je bil namreč temeljni kamen za gradnjo novega vrtca, ki bo zgrajen iz lesa, obiskovalo pa ga bo lahko 80 otok. Izvedba gradbenih del naj bi se zaključila konec aprila 2024, pridobitev uporabnega dovoljenja je načrtovana za konec junija 2024

Izgradnja novega Vrtca Kurirček v Hotedršici

Občina Logatec je pričela z izgradnjo novega Vrtca Kurirček v Hotedršici ob objektu podružnične Osnovne šole Hotedršica. Poleg izgradnje novega vrtca bo v sklopu tega projekta zgrajeno tudi parkirišče pri Gasilnem domu Hotedršica. Za izvedbo investicije je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje v juniju 2022. Projektno dokumentacijo je izdelalo podjetje Studio Petletka, arhitekturno projektiranje, Urban Novak s.p., Gregorčičeva 16, 3320 Velenje. Sledila je izdelava projektov za izvedbo ter nato postopek izbora izvajalca gradnje vrtca ter parkirišča. Z izbranim izvajalcem gradnje vrtca in parkirišča – podjetjem VG5 d.o.o., Tehnološki park 24, 1000 Ljubljana je bila v aprilu letošnjega leta podpisana gradbena pogodba v vrednosti 2.783.767,35 EUR brez DDV. Nadzor nad gradnjo bo izvajalo podjetje MS SKUPINA d.o.o. Cesta 30. avgusta 4, 1260 Ljubljana – Polje. Izvedba gradbenih del naj bi se zaključila konec aprila 2024, pridobitev uporabnega dovoljenja je načrtovana za konec junija 2024. Za izvedbo investicije v izgradnjo novega Vrtca Kurirček v Hotedršici so bila pridobljena sredstva sofinanciranja v skupni višini 1.123.021,10 EUR od tega s strani Ministrstva za vzgojo in izobraževanje v višini 879.714,51 EUR ter Eko sklada v višini 243.306,59 EUR.

 

Izvedla se bo gradnja novega objekta Vrtca Kurirček v Hotedršici, ki bo v celoti zgrajen iz lesa.  V kleti vrtca se bo nahajala lastna kuhinja, ki bo oskrbovala obstoječo šolo in vrtec. V pritličju vrtca bodo 4 igralnice in skupni prostor, v nadstropju pa prostori za zaposlene. Dostop do vrtca bo mogoč preko dveh ločenih vhodov, ob vrtcu bo urejeno novo zunanje otroško igrišče. Vrtec bo imel skupaj 1.140 m2 od tega 790 m2 uporabne površine. Stavba bo energijskega razreda A2, ogrevana s toplotno črpalko in talnim gretjem, strojno prezračevana in hlajena. Poleg izgradnje vrtca bo zgrajeno tudi novo parkirišče površine 543 m2 ob Gasilnem domu v Hotedršici, kjer bo urejeno 22 parkirnih mest za osebna vozila.

 

Z izvedbo investicije za katero se polaga temeljni kamen bo tako pridobljen nov vrtec za 80 otrok, z novo kuhinjo, otroškim igriščem ter novo parkirišče pri Gasilskem domu Hotedršica. Cilj in namen izvedbe investicije je:

-       zagotovitev sodobnih, ustreznih in zadosti velikih prostorov za izvajanje varstva predšolskih otrok,

-       zadostiti prostorskim standardom predpisanih v državnih zakonih in pravilnikih, ki opredeljujejo varstvo otrok in prostorov potrebnih zanje,

-       zagotavljanje kakovostnih pogojev za delo in ustreznih delovnih pogojev.

 

Oglejte si tudi