Logo MojaObčina.si

Logatec

DANES
28°C
17°C
JUTRI
30°C
17°C
Deli
3944

Otroci vrtca v Rovtah od Dnevu slovenske hrane prepevali o čebelica

 

Čeprav so med, maslo, kruh, mleko ter jabolka v logaških šolah in vrtcih del prehrane skozi vse leto, pa je slovenski zajtrk ob Dnevu slovenske hrane nekaj posebnega. In tako je bilo tudi danes v Vrtcu Kurirček Logatec – enota Rovte.

 

Čeprav Dan slovenske hrane že od leta 2011 tradicionalno obeležujemo tretji petek v novembru, so se o čebelah, čebelarjih, zdravi prehrani otroci ter vzgojiteljice pogovarjali že dlje časa. Obiskali so jih čebelarji, otroci pa so iz medu in ostalih sestavin sami spekli tudi medenjake.

 

Po sladkem medenem zajtrku so otroke obiskali tudi ravnateljica Vrtca Kurirček Logatec Brigita Česnik, pomočnica ravnateljice Majda Berzelak, pomočnica ravnateljice Leonida Žagar Petrovčič ter logaški župan Berto Menard. V nagovoru je župan otrokom povedal, kako pomembno je, da skrbijo za okolje, ki nam nato naša pravilna ravnanja nagradi z zdravimi in kvalitetnimi pridelki – hrano. In ker ob takšnem dnevu ne gre brez petja, plesa in zvokov harmonike, so otroci zbranim pripravili tudi pester kulturni program. Zaključili so ga z melodijo  Slakovega Čebelarja, nato pa hitro pohiteli na »svoje medenjake«, ki smo jih z veseljem poskusili tudi mi.
Ansambel Lojzeta Slaka Avtor besedila: Slavko Podboj Avtor glasbe: Lojze Slak
Besedilo in fotografija: Romana Hribar

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi