Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

SENZACIONALNO, »PRSTOMET NA SNEGU«!

10. januarja je bil v organizaciji prstometne sekcije Športnega društva BARON Logatec organiziran 1. ekshibicijski društveni turnir v »prstometu na snegu« v Logatcu pod Sekirico.
Le v izteku skakalnic je bila primerno utrjena snežna površina, ki je omogočala dobro pripravo igrišč in solidne pogoje za igro.
Znano je, da je prstomet mogoče igrati na vseh možnih podlagah, toda po vseh dosegljivih podatkih, je bil tak turnir na snežni podlagi do sedaj izveden prvič v Sloveniji in tudi širše.
Pogoji za igro so bili zelo nepredvidljivi, kar je dalo čar in nepredvidljivost igri, a so se že izkušeni »mački« hitro uigrali. Problem je nepredvidljivost pri pristanku in drsnosti ploščka, pa tudi vpliv vetra je prišel še močneje do izraza. Ovira pa je bila tudi nizka temperatura, komaj stopinjo nad nič.
Igrali so v parih in posamično in po dobrih dveh urah so z rahlo rdečimi lički zadovoljni končali turnir in podelili priznanja sodelujočim, predvsem v spomin na ta edinstven dogodek.

Poudarjajo, da je poleg užitka v tekmovalnosti in igri pomembno, da se starejši čimveč gibljejo na svežem zraku na prostem tudi v zimskem času, zato so sklenili, da je vredno in, da bodo prstomet na snegu še igrali.
Besedilo in foto: Janko Repenšek.

Oglejte si tudi