Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

PROSLAVA OB 75. OBLETNICI USTANOVITVE LOGAŠKEGA BATALJONA

Proslava ob 75. obletnici ustanovitve Logaškega bataljona

Med prireditvami, ki so zaznamovale Občinski praznik, je bila tudi proslava ob 75. obletnici ustanovitve  Logaškega bataljona, ki je bila v nedeljo, 16. septembra v restavraciji Izpostave azilnega doma v Logatcu. Udeležili so se je borci NOB, člani Združenja borcev za vrednote NOB Logatec in sodednih Združenj, pripadiniki veteranskih Združenj vojne za Slovenijo, predstavniki drugih društev, gostje iz pobratenega Repentabra, predstavniki oblasti in drugi.

Prisotne je pozdravila predsednica ZB NOB Logatec Vesna Jerina, ki je poudarila, naj imajo dejanja borcev  Logaškega bataljona večen spomin, hkrati pa pomenljiv opomin naši prihodnosti, kako se je treba boriti za interese naroda. Zgodovinski oris dogodkov v letu 1943, ki so posredno privedli do nastanka Logaškega bataljona ter o njegovi vlogi za nadaljnji razvoj NOB na Slovenskem, je podal predsednik KO ZB Logatec- 
Tabor Branko Rupnik.

Od gostov sta spregovorila predsednica Sekcije Vsedržavnega Združenja Partizanov Italije, Tržaške podružnice iz Repentabra Nataša Skrk in naš župan Berto Menard; župan Repentabra Marko Pisani pa poslal pozdravno pismo.

V kulturnem delu programa so sodelovale pevke Društva invalidov in Društva upokojencev Logatec pod  vodstvom Matije Logarja, harmonikar Peter Črnilogar in kitarist Kostja Šmuc ter recitatorki Satra Šantelj in  Miranda Divjak.


Posebna zahvala gre direktorici Mojci Špec Potočar iz Urada vlade RS za oskrbo in integracijo migrantov in vodji sektorja za sprejem in oskrbo le teh mag. Katarini Štrukelj, ki sta dali soglasje za izvedbo proslave v Centeru, najemnici restavracije Sebini Bašič, ki je poskrbela za okrepčilo in Občini Logatec za  del namenskih sredstev za izvedbo prireditve.

Besedilo Brane Pevec
Foto Brane Pevec

Oglejte si tudi