Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Občina Logatec v sklopu 3. poziva WiFi4EU prejela sredstva za izgradnjo Wi-Fi omrežja – brezplačne dostopne točke na javnih mestih

V okviru 3. poziva WiFi4EU, ki je potekal 19. in 20. septembra 2019, se je občina Logatec pridružila 31 občinam, ki so na razpisu Evropske komisije prejele sredstva - bon v višini 15.000 EUR za izgradnjo interneta visoke kakovosti prek brezplačnih dostopnih točk Wi-Fi na javnih mestih, kot so parki, trgi, javne uprave, knjižnice in zdravstveni domovi.

Cilj pobude WiFi4EU je državljanom in obiskovalcem zagotoviti dostop do brezplačnega interneta visoke kakovosti po vsej Evropski uniji. Boni, ki jih Evropska komisija financira prek pobude, so dodeljeni za podporo občinam oziroma enakovrednim lokalnim upravam - organom javnega sektorja držav članic Evropske unije   pri namestitvi dostopnih točk Wi-Fi v središčih javnega življenja. Skupna vrednost razpisa znaša 120 milijonov EUR, od tega je bone v okviru 3. pozivov prejelo kar 155 slovenskih občin, med njimi tudi občina Logatec.


Omrežje WiFi4EU v občini Logatec je že aktivno, do njega je mogoče dostopati  na sledečih lokacijah:


1. Glasbena šola Logatec  (2 točki): 
- v smeri trga pred cerkvijo.
- v smeri na parkirišče pred Zdravstvenim domom Logatec.


2.Narodni dom Logatec (2 točki):
- v smeri Upravnega centra Logatec,
– v smeri športnega igrišča.


3.Športna dvorana Logatec (2 točki):
– v smeri igrišč,
– v smeri pokopališča.


4.GRC Zapolje, (1 točka):
- v smeri parkirišča proti regionalni cesti.


5.KS Tabor (1 točka):
- v smeri proti vrtcu.


6. Grajski park Vitez (2 točki):
- v smeri gradu,
- v smeri parka.


Vse dostopne točke bodo vidno označene z logotipom WiFi4EU.  Možnost brezplačnega internetnega dostopa preko brezžičnega omrežja WiFi4EU lahko koristijo vsi občani in obiskovalci. Ob prijavi na omrežje se uporabniku najprej odpre vstopna stran portala WiFi4EU, uporaba omrežja je mogoča brez registracije.

Oglejte si tudi