Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
14°C
JUTRI
24°C
11°C
Oceni objavo

Občina Logatec podrpla projekt izdaje brošure Srce na dlani - za vzgojo v družbi brez nasilja pobratene občine Repentabor

Kaj se zgodi, če se nasilno vedemo? Kako prepoznamo psihično ali duševno nasilje? Kako prepoznamo fizično ali telesno nasilje?


Na vse to in še na mnoga druga vprašanja odgovarja knjižica/brošura SRCE NA DLANI, ki jo je v sodelovanju z Občino Repentabor - naša pobratena občina, Občino Logatec ter Državno policijo Italije izdala Osnovna šola Alojza Gradnika Repentabor. Poučna brošura je bila včeraj predstavljena v okviru dogodkov na letošnjem Knjižnem sejmu v Ljubljani, pot pa bo našla tudi do učencev na logaških osnovnih šolah.


S projektom NENASILNA KOMUNIKACIJA so zaposleni na Osnovni šoli Alojza Gradnika Repentabor začeli oktobra 2012 in končali junija 2017. V tem obdobju so za učence šole potekale različne delavnice in predavanja o nenasilni komunikaciji. Učenci so v okviru projekta spoznavali oblike nasilja, kako nasilje prepoznati, kakšne so posledice nasilja, pisali so tudi o svojih izkušnjah. Osnovni cilj izvedenih predavanj in delavnic je bil v spoznavanju nenasilnih načinov komunikacije, kako se nesoglasja rešujejo brez nasilja ter kako prepoznati elemente diskriminacije. Izvedene aktivnosti so omogočale učencem vključevanje v pogovor, igranje vlog in sodelovanje v socialnih igrah. Tako so imeli sodelujoči tudi možnost izražanja lastnih idej in mnenj. Ob koncu petlenega projekta so učenci s pomočjo mentoric pripravili tudi poučno brošuro, ki otroke ozavešča o nasilju, nasilni komunikaciji ter jim ponuja ustrezne poti reševanja težav.

Recimo STOP vsem oblikam nasilja.

Oglejte si tudi