Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Občina Logatec letos kar s tremi zlatimi maturanti

Kljub izjemnim razmeram in razglašeni epidemiji v povezavi z novim koronavirusom letos spomladi, je trem srednješolcem iz naše občine v spomladanskem delu mature uspelo poseči po najvišjem številu točk in pridobiti naziv zlati maturant.
V oktobru župan Berto Menard, zdaj že tradicionalno, najboljše dijake, njihove družine in prijatelje povabi na slavnostni sprejem. Razmere takšnega sprejema letos žal niso dopuščale. Kljub novo nastali situaciji je župan Emi Kavčič (diamantna maturantka z vsemi točkami na maturi), Emi Lugarič ter Jobu Petrovčiču v znak njihovega neverjetnega osebnega uspeha predal plakete ter priložnostno darilo. 

 

V nagovoru jim je iskreno čestital za dosežen naziv  zlati maturant in se jim opravičil, da sprejem ni mogel biti izveden kot leta poprej. Poudaril je, da je treba za želene cilje trdo delati, saj se le tako pride do uspeha in osebnega zadovoljstva. Brez truda, vztrajnosti in predanosti so tudi najmanjše naloge težko izvedljive. Ob tej priložnosti se je zahvalil tudi staršem za njihovo podporo in doprinos k tako izjemnemu rezultatu. 

 

In kdo pravzaprav so letošnji zlati maturanti?

 

Ema Kavčič je bila rojena kot tretja od šestih otrok. Že od malega je v stiku z glasbo, končala je nižjo glasbeno šolo – flavta, rada pa hodi tudi v hribe in kuha. Osnovno šolo je obiskovala v Rovtah, šolanje pa nadaljevala v Ljubljani na Gimnaziji Vič. Pred njo je študij biokemije na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani.

 

Job Petrovčič, ki je osnovno šolo obiskoval v Gornjem Logatcu, je srednješolsko izobraževanje, kot Ema Kavčič, nadaljeval na Gimnaziji Vič. Tu je vsa leta dosegal odličen uspeh in prejemal Zoisovo štipendijo za nadarjene. V dosedanjem šolanju se je redno udeleževal tekmovanj iz znanja matematike, fizike, razvedrilne matematike, astronomije, kemije in programiranja in večkrat posegel po zlatih državnih priznanjih. Letos je prejel zlato priznanje iz astronomije in zasedel 4. mesto na državnem tekmovanju ACM iz programiranja. Izbran je bil tudi v državno olimpijsko ekipo s področja fizike, matematike in računalništva. Na olimpijadi iz fizike je prejel bronasto priznanje. Jeseni je postal študent Fakultete za matematiko in fiziko UL, kjer bo študiral matematiko.

 

Ema Lugarič je obiskovala Osnovno šolo 8 talcev Logatec in med drugim hodila k uram violine v glasbeno šolo. V 7., 8. in 9. razredu je aktivno sodelovala pri prostovoljcih osnovne šole in bila povabljena na podelitev priznanja Naj prostovoljec leta 2015 k predsedniku države Borutu Pahorju. Že kot prostovoljka je bila v tesnem stiku z ljudmi, kar jo je še dodatno spodbudilo, da se je odločila za vpis na Srednjo zdravstveno šolo Ljubljana. Strokovni predmeti in delo z ljudmi so jo med šolanjem pritegnili, zato se je odločila za študij na Zdravstveni fakulteti v Ljubljani - smer Zdravstvena nega. 

 

Občina Logatec

Oglejte si tudi