Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
ČET.
11°C
4°C
Oceni objavo

Nagovor župana ob novih ukrepih povezanih s COVID-19

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

 

že nekaj dni lahko spremljamo visok porast okužb z novim koronavirusom po celotni državi. Do sedaj veljavni ukrepi, čeprav jih je večina ljudi izvajala in spoštovala, niso bili zadostni. Včeraj zvečer ste/smo bili tako preko medijev obveščeni, da bodo v kratkem začeli veljati strožji ukrepi oziroma omejitve. Nekatere izmed njih bodo veljale za celotno Slovenijo, spet druge le za področja – regije, kjer je porast okuženih, glede na število prebivalcev, največji. Žal je močno rdeča tudi osrednjeslovenska regija, katere del je naša občina Logatec.  

 

Z jutrišnjim dnem bo tako za nas občane veljalo, da nosimo obrazno masko povsod, tudi izven zaprtih prostorov, da se ne družimo ter da se odpovemo vsem kulturnim in športnim prireditvam. S ponedeljkom pa bodo s šolo na daljavo pričeli tudi dijaki, študentje in osnovnošolci od 6. razreda dalje. Naštel sem le nekaj najpomembnejših omejitev, ki stopajo v veljavo, čeprav je teh več in bodo zagotovo vplivale na delovanje naših gospodarskih subjektov ter na naš vsakdan.

 

Čeprav nas čaka nov preizkus v teh koronskih časih sem prepričan, da bomo tudi to preizkušnjo dobro prestali. Zavedajmo se, da je treba dosledno upoštevati navodila in priporočila, ki nam jih nalaga tako vlada kot tudi zdravstvena stroka ter Nacionalni inštitut za javno zdravje RS. Če bomo dosledno pazili nase in drug na drugega, bo čas strožjih ukrepov minil hitreje. Ostanite pozitivni in predvsem – ostanite zdravi.

 

                                                      vaš župan Berto Menard

 

Več na:

 

Oglejte si tudi