Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
5°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Logaški župan sprejel zlate maturante

 

V Knjižnici Logatec je sinoči potekala slovesnost, na kateri je župan Berto Menard sprejel in izrekel priznanje trem logaškim zlatim maturantom in, seveda, njihovim staršem. »Kot župan sem vesel, da imamo v občini tri tako odlične maturante, da si zaslužijo naziv zlati. To je temelj, na katerem stoji naša družba in so med drugim tudi dokaz, da imamo v Logatcu dobre vzgojnovarstvene ustanove in šole,« je med drugim dejal župan in dodal, da sta znanje in pošteno delo edini vodili za svetlo prihodnost.

Nastja Rudolf, zlata maturantka Gimnazije Vič, je obiskovala OŠ 8 talcev Logatec, zdaj študira na Pedagoški fakulteti v Ljubljani in si želi postati logopedinja. Še vedno obiskuje Glasbeno šolo Logatec in je svoj glasbeni talent predstavila na sprejemu.

Z OŠ 8 talcev prihaja tudi Neja Plut, ki je, tako kot njena predhodnica, nadpovprečno uspešno maturirala na Gimnaziji Vič. Študira na medicinski fakulteti. Neja v prostem  času rada riše in fotografira, medicino pa občuti kot poslanstvo pomagati ljudem. Po njenih besedah je bilo na Gimnaziji Vič okoli 15 zlatih maturantov, kar je manj kot prejšnja leta.

Peter Podržaj, edini moški v trojki logaških zlatih maturantov, je bil na Gimnaziji Poljane izjemno uspešen na številnih področjih, v zgodovini celo najboljši v državi. Študira pravo in je član Evropskega mladinskega parlamenta in bo prihodnje leto Slovenijo zastopal v Litvi. Čez 10 let se vidi v mednarodnih pravnih vodah ali mogoče nekje na področju ustavnega prava.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Miran Antončič

Oglejte si tudi