Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
4°C
ČET.
11°C
4°C
Oceni objavo

LAS s CILjem uspešno tudi v letu 2020

Zaključuje se programsko obdobje 2014-2020. Letos smo zopet uspešno kandidirali na javnem razpisu Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano za projekte sodelovanja LAS in pridobili še dva nova projekta. Skupno imamo tako že deset projektov sodelovanja LAS, kar nas uvršča med tiste LAS, ki so dobile največ dodatnih sredstev za projekte sodelovanja.

 

Aktivnosti v povezavi s Krajinskim parkom Zgornje Idrijce in Planinskega polja bomo izvajali v okviru projekta Centri interpretacije zavarovanih območij. V projektu Roko-delci bomo izvajali aktualne vsebine na področju razvoja in promocije idrijske čipke in drugih rokodelskih izdelkov na našem območju. 

 

Poleg dveh projektov, ki jih naš LAS izvaja že skozi celotno obdobje (Dobimo se na tržnici in Formica), smo letos pripravili še dva nova projekta LAS. NAOKOLI je projekt, ki zajema okoljske vsebine in se še posebej posveča ozaveščanju o pridelavi hrane v visokih gredah. Projekt Krepitev skupnosti pa je namenjen skupnostnim centrom in storitvam za ranljive ciljne skupine. Oba projekta se bosta izvajala do leta 2023. Projekta smo vsebinsko zasnovali z zainteresiranimi člani LAS. 

 

Uspešno smo oddali vse predvidene vloge za to programsko obdobje in počrpali smo večino predvidenih sredstev. Projekte bomo zaključevali še do sredine leta 2023. Potrjeni projekti iz javnega poziva v letu 2016 so se že vsi zaključili, izvajajo pa se projekti iz javnega poziva v letu 2018. Tako se iz EKSRP sklada izvajajo: Odkrijmo žgalnice, MC Mobil, E-KOLOško KOLOvratenje, Krovna destinacijska znaka Idrija, Gartlc, Kulturna dediščina kot poslovna priložnost, Prenove idrijskih rudarskih hiš II (PIRH  - II), Sestavljamo čisto okolje občine Logatec, Prijazni do okolja (lokalno z manj odpadki), Medeni krog in i -DEnDI. Iz ESRR sklada pa imamo tokrat samo en projekt iz javnega poziva in sicer projekt Zmanjšaj!. 

 

Več o projektih si lahko preberete na naši spletni strani: https://las-sciljem.si/. Še posebej nas veseli, da so vsebine iz teh projektov globoko vpete v lokalno okolje na območju Logatca, Cerknega in Idrije in imamo korist od njih vsi prebivalci na območju LAS s CILjem.

 

ICRA d.o.o. Idrija

 

 

 

Oglejte si tudi