Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

»Notranjska« na Češkem

Letošnjega Festivala Slovenija v Pragi se je med 27 skupinami udeležil tudi Obrtniški mešani pevski zbor »Notranjska« iz Logatca. V okviru festivala, ki ga je podprlo slovensko veleposlaništvo v Češki republiki, so si pevci v treh dneh ogledali tudi znamenitosti češke prestolnice in njene bogate preteklosti, priložnostno zapeli v različnih akustično bogatih okoljih, napletli niti novih in hvaležnih znanstev. Najtesneje s sopotniki, oktetom Castrum iz Ajdovščine, s katerimi jih je družilo skupno potovanje.

Koncertni program je »Notranjska« odpela v cerkvi Presvetega srca Jezusovega, eni najpomembnejših sakralnih stavb 20. stoletja na Češkem, arhitekturnem biseru na Kraljevih Vinohradih. Avtor te mojstrovine je Jože Plečnik, katerega 150-letnice rojstva se letos spominjamo. Poln avditorij je zboru za izvedbo pod vodstvom Mihaele Kavčič namenil hvaležen spontan aplavz.

Gostovanje je omogočila tudi Občina Logatec v okviru sofinanciranja javnih kulturnih programov in kulturnih projektov, županstvo pa je poskrbelo tudi za protokolarno darilo organizatorjem in pokrovitelju festivala.

Oglejte si tudi