Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

MAJ PRINAŠA NOVE KULTURNE DOGODKE

V maju po vsej Sloveniji zopet praznujemo Teden ljubiteljske kulture (11. - 20. maja 2018). Tudi v Logatcu se bodo zvrstili številni dogodki, ki jih organizirajo kulturna društva in posamezniki. Na logaški izpostavi JSKD v tem tednu pripravljamo kitarski recital in regijsko likovno razstavo mladih iz Osrednje Slovenije. Na ogled je še otroška likovna razstava v Upravnem centru, pripravljamo plesno delavnico za otroke in čestitamo mladim keramikom za dosežke na 7. Bienalu otroške keramike "TERRA MYSTICA".

Ljubitelje klasične glasbe vabimo v logaško Galerijo Hiša sonca, v petek, 11. maja ob 19. uri na KITARSKI RECITAL Špele Simonišek. 

Logatčanka Špela Simonišek (1995) študira na Konservatoriju za glasbo v Celovcu pri Prof.Mag. Helmutu Weinhandlu, kjer zaključuje stransko smer – jazz in popularna glasba in se pripravlja na prihajajoči diplomski nastop. V času študija se redno udeležuje avdicij za javne nastope („Young Stars“, „Frisch und G´sund“ in „Geige & Co. Matinee“) in ustvarja v različnih glasbenih zasedbah. Med najvidnejšimi dosežki je leta 2017 prejela zlato priznanje in naziv finalista na „Guitar Festival Rust“ Burgendland, Avstrija. 
V svojem programu bo odigrala skladbe Dioniosa Aguada, Luysa de Narvaeza, Johana Sebastiana Bacha, A. Barriosa Mangoreja, Williama Waltona in Carla Domeniconija.

Vstop na prireditev je brezplačen.

Organizacija in info.: JSKD Logatec, T 01 7591 740, E: oi.logatec@jskd.si, www.jskd.si

 

Vabimo vas tudi na  Regijsko razstavo mladih likovnikov iz osrednje SlovenijeV OBJEMU ZVOKA IN SLIKE, ki jo bomo v tednu ljubiteljske kulture, 15. maja 2018, ob 18. uri, odprli v Galeriji hiša sonca. Na razstavi posvečeni Evropskemu letu kulturne dediščine, bodo na ogled izbrana dela otrok od prvega do devetega razreda osnovne šole, ki so sodelovali na natečaju Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti – koordinacije Osrednja Slovenija in 3. programa Radia Slovenija – ARS (Uredništvo igranega programa).

 

Mladi so, glede na svojo starost, ustvarjali na teme treh radijskih iger, dostopnih na  Otroškem portalu RTV Slovenija, najmlajši na radijsko igro Zakaj ima fižolček bel trebušček, malo starejši iz druge in tretje triade Oš pa na  radijski igri Na čistem in Brez. 

Izbor del za razstavo sp rpipravili akademska kiparka Dragica Čadež, magistra umetnosti Nuša Lapajne Čurin, umetnostna zgodovinarka Simona Zorko in režiser Klemen Markovčič. Razstavljena dela bodo tudi objavljena in reproducirana v e-galeriji na podstrani Radijske igre za otroke na Otroškem portalu RTV Slovenija, njihovi avtorji pa bodo povabljeni še k učni uri v dramskih studiih Radia Slovenija, kjer bodo spoznali na kakšen način nastajajo radijske igre in program ter kako poteka delo na radiu.

 Organizacija in info.: JSKD Logatec, T 01 7591 740, E: oi.logatec@jskd.si, www.jskd.si

 

Še do 16. maja so V Upravnem centru Logatec  na ogled MALE SLIKARIJE, zaključna razstava otroške likovne šole JSKD, pod mentorstvom Polone Pivk Mihevc.

 

Mladi plesalci si v maju lahko pridobijo novo plesno izkušnjo. V soboto  26. 5, bo v Galeriji hiša sonca, od 9. o 12. ure potekala še zadnja plesna delavnica v tem šolskem letu, z naslovom ČAROBNE PLESNE PRAVLJICE. 

Delavnice, ki jih vodita plesna pedagoginja Jelena Oleami in Teja Modrijan, uvajajo mlade v sodobni izrazni ples, ki izhaja iz naravnega gibanja. V njih  udeleženci razvijajo odnos do lastnega telesa in do teles soplesalcev, odnos do rekvizitov ter njihove medsebojne relacije v prostoru, gibanju in času… Vabimo otroke  od 5. do približno 12. leta starosti, lahko so tudi kako leto starejši.

Org.: JSKD OI Logatec in KID Plesonoga, informacije in prijave: T 01 7591 740, E: oi.logatec@jskd.si, www.jskd.si

 

Na 7. Bienalu otroške keramike »TERRA MYSTICA« 2018, so na razpisu sodelovali tudi udeleženci otroške keramične delavnice JSKD Logatec pod mentorstvom Darinke Lapajne.  Mladi keramiki so na natečaju dosegli odlične rezultate. Izdelki vseh otrok so bili uvrščeni na razstavo, na kateri so si prislužili zlato priznanje za kolekcijo. Svoja dela so prispevali Jan Kozlevčar 7 let, Aleks Kozlevčar 6 let, Lara Vehar 10 let, Vita Vehar 8 let in Sofija Zopellaro Lapajne 10 let. Med njimi je Sofija Zopellaro Lapajne prejela še posebno priznanje za odličnost. Rezultate mladih ustvarjalcev si bomo lahko tudi v živo ogledali v jeseni, ko se bo potujoča razstava preselila v Logatec.  

Mladim keramikom in njihovi mentorici iskreno čestitamo in jim še naprej jželimo uspešno ustvarjalno deloter obilo uspelih uresničitev svojih zamisli.

Tanja-Pina Škufca

Oglejte si tudi