Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
7°C
PON.
26°C
8°C
Oceni objavo

Katarina Štrukelj, direktorica urada za begunce, obiskala Logatec

Na pobudo Občine Logatec se je z njenim vodstvom danes sešla mag. Katarina Štrukelj, direktorica Urada Vlade RS za oskrbo in integracijo beguncev. Logaška občina je tako izrazila željo po še tesnejšem sodelovanju z Uradom in solidarnosti ter nudenju pomoči ljudem v stiski. »Dokler ni državnega načrta,  v Logatcu delamo na temelju prostovoljstva« je poudaril župan. Štrukljeva je pojasnila, da je Slovenska filantropija ponudila nabor 500 prostovoljcev, če bi potrebovali dodatno pomoč. Župan je poudaril, da je Občina že takoj ob prihodu prvih beguncev vzpostavila dobro sodelovanje z Uradom in pomagala z vzpostavitvijo pogojev za učinkovito nameščanje.

V logaškem azilnem centru je trenutno 68 beguncev, danes pričakujejo še tričlansko družino, sprejeli pa bi lahko do 300 ljudi. Poleg Nastanitvenega centra se za namestitve dogovarjajo tudi s podjetji, ki imajo tovrstne zmogljivosti.

Zbiranje humanitarne pomoči v Logatcu poteka na tamkajšnjem Rdečem križu, od koder jo dostavljajo v Nastanitveni center. Štrukljeva je obljubila, da bo v prihodnje prevoz zagotavljala Civilna zaščita Republike Slovenije.

Oglejte si tudi