Logo MojaObčina.si

Logatec

DANES
22°C
8°C
JUTRI
13°C
9°C
2795

Gregorjevo ali ko se ptički ženijo - z otroki Vrtca Kurirček Logatec

Gregorjevo, praznik pomladi, na Logaškem praznujemo že vrsto let v okviru Gregorjevega sejma, ki ga z roko v roki organizirata Komunalno podjetje Logatec d. o. o. in Občina Logatec. Zaradi ukrepov ob epidemiji novega koronavirusa že drugo leto zapored na ulicah osrednjega Logatca tako ne bo stojnic in ponudbe izdelkov domače ter umetne obrti, pesem in ples pa ne bosta zamrla, kar dokazujejo otroci iz Vrtca Kurirček Logatec. Gregorjevo so veselo obeležili kar v njihovih igralnicah.
Gregorjevo, 12. marec, velja za dan, ko se po starem izročilu ženijo ptički, poslavlja se zima in prihaja pomlad. Vsakoletno se tudi otroci iz najstarejših skupin različnih enot Vrtca Kurirček Logatec predstavijo javnosti na Gregorjevem sejmu in poskrbijo za popestreno kulturno dogajanje na odru.


Tako kot lansko leto, nam je tudi letos ponagajal koronavirus, zato so se v Vrtcu Kurirček Logatec odločili, da obeležijo naš pomemben praznik, ki ga na Logaškem obeležujemo že več kot stoletje, kar v njihovi igralnici.  Več pa si lahko ogledate v videoposnetku in prisluhnete otroškemu petju ter nastopanju.


Nastop bo premierno predvajan v soboto, 13. marca, ob 10. uri na spletni strani Občine Logatec.Otroci iz Centralne enote – skupina Sovice (4–6 let)

 z vzgojiteljicama Nikito Pontar in Zorko Menard

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi