Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
10°C
NED.
26°C
11°C
Oceni objavo

Dogajanje v Hiši sadeži družbe Logatec v mesecu decembru

V Hiši sadežev družbe Logatec se je v prazničnem mesecu decembru dogajalo veliko. Poleg rednih delavnic, tečajev slovenščine ter učne pomoči smo organizirali še druge dogodke.

V prvem tednu meseca smo na pobudo in s pomočjo Nataše Mlinar izvedli ustvarjalno delavnico izdelovanja čudovitih prazničnih voščilnic, ki smo jih imensko naslovili ter jih nato podarili stanovalcem doma starejših Logatec. Na delavnici smo se tako prostovoljci in uporabniki lahko med sabo bolje spoznali ter se podružili ob ustvarjanju ter glasbi. 

Gostili smo tudi zelo zanimivo predavanje, na katerem nam je Andrej Pešec predstavil meditacijo, umetnosti sproščanja ter regeneracijo.

Ker je mesec december tudi mesec dobrot ter medsebojnega druženja, smo v decembru izvedli kar nekaj kuharskih delavnic. Na eni izmed njih smo spoznali značilnosti ter dobrote albanske kuhinje. Izvedli smo tudi druženje ob peki kruha ter družabni igri, ob kateri smo spoznavali različne recepte za peko kruha, ter tudi različne navade in običaje v povezavi s kruhom kot vsakdanji hrane in kot praznične jedi po Evropi. Na koncu smo dobrote, ki so jih pripravili naši obiskovalci tečaja slovenskega jezika, tudi degustirali. V četrtek pred prazniki pa je potekala še zadnja kuharska delavnica, kjer nas je Alenka naučila pripraviti veganski tatarski biftek iz leče. Delavnico smo izkoristili tudi kot priložnost, da se pred prazniki vsi še enkrat srečamo, se podružimo ter si voščimo lepe praznike.


Poleg kuhanja pa smo v decembru bili tudi dobrodelni. Družini v stiski smo predali zbrano donacijo, v sklopu programa Viški hrane smo obdarovali starejše vključene v program, prav tako pa smo v Azilnem domu Logatec pomagali pri organizaciji donacijskega skladišča.


Besedilo je pripravila študentka na praksi Maša Zlate


Oglejte si tudi