Logo MojaObčina.si

Logatec

JUTRI
36°C
19°C
TOR.
26°C
19°C

Razstava 3. Muščeve likovne kolonije / v tednu ljubiteljske kulture

Organizator: JSKD Logatec
Kontaktni podatki organizatorja: Javni Sklad Rs Za Kulturne Dejavnosti Območna Izpostava Logatec, oi.logatec@jskd.si, (01) 759 17 40.
Vstopnina: Vstop prost

V tednu ljubiteljske kulture so v Galeriji hiša sonca na ogled dela mladih likovnikov, nastala v tretji likovni koloniji Franca Musca. 

Franc Musec (1948 – 2017) je bil preprost človek, po poklicu strugar. V prostem času se je predano posvečal slikanju predvsem vedut, notranjskih pokrajinskih motivov in starih logaških domačij, vmes je napravil tudi kakšen portret. V svojem življenju je ustvaril preko tisoč del.

Kolonija v počastitev spomina na logaškega ljubiteljskega slikarja poteka od leta 2019 v organizaciji Logaške izpostave JSKD in OŠ 8 talcev. Tretja je bila lansko jesen prilagojena covid razmeram. Tokrat so nadarjeni osnovnošolci tretje tirade ustvarjali portrete v slogu pop arta, pod mentorstvom profesoric Urške Župec Mele in Mojce Vnuk. Med upodobitvami se v inovativnih različicah večkrat pojavlja tudi skladatelj Josip Ipavec, kateremu je bila v jubilejnem letu namenjena posebna pozornost.

Razstavljajo:

Manca Prezelj, Zoja Brenčič Sušin, Brina Gasser Nežič, Hana Jurjavčič, Tashi Resnik / 9. razred /

Rebeka Hozjan, Julija Hribar, Ajda Rapotec, Timotej Stranjak, Miha Kalšek Kozjek  / 8. razred /  OŠ 8 talcev, mentorica Urška Župec Mele

Lejla Vidič, Karolina Mihevc, Lara Habe, Maša Bolarič, Maruša Tušar /9. razred / OŠ Spodnja Idrija, mentorica Mojca Vnuk

Razstava je na ogled do 15. junija.

Povezava na spletni katalog:

https://os8talcev.splet.arnes.si/files/2022/03/Katalog-3.-likovna-kolonija-Franca-Musca-2021.mp4

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi