Logo MojaObčina.si

Logatec

JUTRI
29°C
18°C
NED.
23°C
14°C

Ob kulturnem prazniku: Glasbeno-literarni večer s skupino TantadrujKNJIŽNICA LOGATEC 

OB  KULTURNEM PRAZNIKU 

prijazno vabi na 

glasbeno-literarni večer

s skupino TANTADRUJ.

V TOREK, 4. FEBRUARJA 2020, OB 19.30,

bodo nastopili v 
PREŠERNOVI DVORANI Narodnega doma Logatec.

Skupina Tantadruj je na slovenskem glasbenem prizorišču prisotna že več kot 30 let. Od zanosnih študentskih zvokovnih prelivanj do zrelih intimnih dotikanj je njihov akustični kitarski zvok, pospremljen z ubranim večglasnim petjem, prepoznavno znamenje, ob katerem se uglasi poslušalčevo uho, ki v uglasbeni poeziji išče nekaj več kot uporniško kantavtorstvo.

V skupini so vseskozi vodilo in gonilo eklektične kompozicije Boštjana Sokliča, ki temeljijo na široko odprti skrinji slovenske pesniške tradicije.
Tu in tam posegajo tudi po materialu iz drugih kultur, kar se odraža v različnih glasbenih slogih, ki so spretno prepleteni v povsem avtorski in prepoznaven zvok.

V zadnjem času se Tantadruj, ki nastopa v vedno več različicah, kot bi se želel raztopiti v sodobni entropiji zvokov in podob, opremlja z novimi glasbili, sodeluje z različnimi glasbeniki, piše tudi svojo poezijo in vse spretno tke v preprogo pesmi, utrinkov in simfonij, ki ustvarjajo njegov neoprijemljivi, a značilen zven. Ta zven Tantadruja se preobraža iz skladbe v skladbo in tako bolj kot kdajkoli poprej izkazuje čast raznoliki in bogati pesniški tradiciji, ki jo napaja.
Njegovo delovanje oblikuje glasbeni izraz, ki se na družabnem področju preobraža v nekakšno skupnost glasbenikov in prijateljev, ti pa skupaj tvorijo entiteto imenovano Tantadruj. 

Prisrčno vabljeni na poseben praznični dogodek!

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi