Logo MojaObčina.si

Logatec

DANES
18°C
12°C
JUTRI
19°C
10°C

Gozdno-Zvočna Kopel

Organizator: Urban Brenčič
Kontaktni podatki organiztorja: urban.brencic@gmail.com.
Vstopnina: Prostovoljni prispevki

GOZDNO-ZVOČNA meditacija/kopel z uvodnim sproščanjem - JOGA in DIHALNE VAJE

Tokrat se na lastne frekvence uglašujemo na gozdni jasi, ob šumenju potoka in ostalih vibracijah narave.
Na zvočnih meditacijah ali kopelih z nežnimi, a globoko prodornimi vibracijami topimo vse v telesu zastale melodije, ki ne zvenijo več v skladu z nami.
Naše telo, misli, čustva in duhovno telo so sestavljeni iz različnih frekvenc, ki jih je dobro uglasiti, kot bi to storili z inštrumentom, da zopet zveni harmonično. Vzemi si čas zase in se okopaj v zvokih, ki te podpirajo v tvojih namerah.
Za uvod v zvočno kopel bomo z nežnimi vajami, ki jih bo vodila učiteljica joge, Lena Nagode, sprostili telo in se z dihalno tehniko povezali s seboj.
Med kopeljo ležimo na tleh ali sedimo in samo poslušamo, meditiramo, opazujemo svoj dih in predvsem čutimo, kaj se dogaja. Opazujemo lahko, kako subtilna je lahko naša zaznava vibracij iz okolja in neskončnosti ter na ta način poglabljamo svoje čutenje, svojo povezavo s srcem – svojim centrom.
Na zvočnih kopelih ali meditacijah, ki jih izvajam, uporabljam inštrumente, ki izvirajo s celega sveta. Živimo v času, v katerem je pomembno, da se učimo medsebojnega sodelovanja in razumevanja drug drugega, predvsem pa sebe. Sam čutim, da lahko k temu prispevam prav s pomočjo zvoka in različnih glasbil, ki izvirajo iz različnih kultur in tradicij. Glasbila se med sabo lepo dopolnjujejo, podpirajo in nas vodijo skozi različne svetove proti sebi. Starodavne kulture so imele drugačen pogled na stvari. Torej lahko v našo zahodno kulturo vključimo nekaj starodavnih načinov v novem modernem smislu, saj zvok presega veliko jezikovnih ovir, kulturnih in tradicionalnih kontekstov. In najlepša stvar v smislu naših možganov je, da čisti zvoki aktivirajo manj izraženo polovico in s tem možnost za sprostitev našega zaznavanja sveta skozi zvok.
Po zvočni kopeli se s preprosto tehniko vrnemo nazaj in prizemljimo.


Sem tišina, ki sebe sliši.
Večna pesem, ki se sama poje.


S seboj? Podlogo za ležanje, dekco, vodo.
Kje: Hotedršica - TOČNA LOKACIJA OB PRIJAVI
Kdaj: 1.8, ob 18.00 - 19.30
Zaželeni prispevek
OBVEZNE PRIJAVE na urban.brencic@gmail.com
Izvajava:
Urban Brenčič - Samouglaševanje(vaditelj integralnega dihanja, raziskovalec zvoka, glasbenik)
Lena Nagode - Karuna Yoga(učiteljica hatha in yin joge)
V primeru dežja, dogodek odpade, oziroma je prestavljen.
Toplo vabljeni.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi