Logo MojaObčina.si

Log - Dragomer

JUTRI
6°C
-4°C
NED.
12°C
-3°C

Zahvala zaslužnim za čudovit večer in vsem prisotnim za lep obisk koncerta

Nov dokaz, da je sodelovanje med sosedi koristno za vse, je tudi ta pobuda iz Loga pri Brezovici, ki je hitro prerasla v vrhunsko sožitje udeleženih in istočasno tudi mednarodno srečanje. Podobna srečanja pa bodo na Brezovici tudi v naprej, vsako prvo soboto zvečer, ko zaigra Ildar Gatov. Iskrena hvala vsem, ki ste zaslužni, da k nam radi pridejo vrhunski mednarodno priznani umetniki. Prav tako pa tudi iskrena hvala vsem, ki smo kljub vročemu avgustu, napolniki brezovško cerkev

V nedeljo, 12. avgusta zvečer, je bil na Brezovici, v cerkvi svetega Antona Puščavnika, violinsko – orgelski koncert “Štirje letni časi” (Pomlad, Poletje, Jesen, Zima) - Antonia Vivaldija, ki sta ga odigrala dva velika ruska umetnika Fedor Stroganov in Ildar Gatov.

Fedor Stroganov (“Suite v francoskem stilu” (Overture in Aria)  za violino in orgle) je  vrhunski   organist, čembalist, pianist, profesor na Moskovskem konservatoriju  Čajkovskega  (Akademiji za glasbo), solist Moskovske filharmonije, član Zveze skladateljev Rusije. Diplomiral je na Moskovskem konservatoriju  Čajkovskega kot skladatelj in organist. Od leta 1997 poučuje klavir in kompozicijo na Visoki šoli za glasbo in gledališke umetnosti Galine Vishnevskove. Udeleževal se je mnogih priznanih festivalov. Fedor redno sodeluje v žiriji tekmovanj mladih skladateljev in izvajalcev, izvaja mojstrske tečaje.

Ildar Gatov (violina)   je vrhunski violinist. Diplomiral je na Moskovskem konservatoriju  Čajkovskega(Akademiji za glasbo) in na Sankt-Peterburškem državnem konservatoriju Rimskega- Korsakova (Akademiji za glasbo)  kot violinist in dirigent. Po zaključenem izobraževanju je bil profesor violine  na Kazanskem Državnem konservatoriju (Akademiji za glasbo)  in solist v Kazanski Državni  filharmoniji. Od leta 1993 do leta 2015 je bil član velikega simfoničnega orkestra Državnega Akademskega Marijinskega gledališča v S. Peterburgu. Sodeloval je na številnih festivalih po Evropi.
Nekaj utrinkov s koncerta:

Koncert, Brezovica 12.8.2018 1. del

Koncert, Brezovica 12.8.2018 2. del

Koncert, Brezovica 12.8.2018 3. del

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi