Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Začela se je sanacija Molščice

Hidrotehnik je v drugi polovici avgusta začel z urejanjem spodnjega dela Molščice. Dela bodo potekala predvidoma do 17. septembra, do takrat pa bo na odseku med regionalno cesto in Šolsko cesto popolnoma zaprta Molska cesta. V okviru sanacije bodo uredili strugo potoka, nekoliko pa naj bi razširili tudi cesto.

Hidrotehnik, ki ima koncesijo za urejanje vodotokov na področju osrednje Save in Soče, je še pred koncem poletja začel z načrtovano ureditvijo spodnjega dela struge Molščice. Investicija je bila sicer načrtovana že v lanskem letu, a se je zamaknila v letošnjega. Cilj projekta je izboljšati razmere ob obilnem deževju in zmanjšati nevarnost poplavljanja. Kot smo izvedeli, je v načrtu obnova najbolj kritičnega dela potoka, ki predstavlja "ozko grlo". Gre za predel med Šolsko in regionalno cesto do avtoceste.

»Na desni strani potoka se bo zgradil podporni zid iz kamnov v betonu. Na levem bregu pa je predvidena utrjena in ozelenela brežina, na nekaterih delih se bo izvedlo tudi kamnito zložbo v suhem,« nam je pojasnila Špela Blažič iz občinske uprave. Izvedeli smo, da se bodo nekoliko spremenili nakloni struge, zato bo boljša tudi pretočnost. »Poleg tega se bodo odstranile naplavine, očistile se bodo betonske kanalete in brežine, dno se bo po celotni strugi utrdilo s prečnimi rebri,« so nam še pojasnili na občini, kjer so dodali, da se bo nekoliko razširilo tudi cesto, »na dolžini približno 80 metrov je predvidena razširitev Molske ceste ob potoku, zato se bo na desni strani struge zgradilo kamnit podporni zid. V tej fazi projekta asfaltiranje ni predvideno. Cesto se bo preplastilo in obnovilo oziroma popravilo v sklopu izgradnje kanalizacije. Zdaj pa se bo le zgradilo oporni zid do višine, ki bo potrebna za kasnejšo obnovo ceste.« Manj obsežna dela so predvidena na delu struge med regionalno cesto in avtocesto, kjer bodo očistili strugo in pokosili brežino. Projekt je vreden 48,748 evra, denar pa bodo zbrali Agencija RS za okolje, občina in zasebni investitor.

Do predvidoma 17. septembra bo zaradi izvajanja gradbenih del na odseku od križišča z regionalno cesto do križišča s Šolsko cesto popolnoma zaprta Molska cesta. Obvoz je urejen po Šolski in Dragomerški cesti. Občinska uprava prosi, da vozniki upoštevajo obvoze in prometno signalizacijo, za kar se jim zahvaljujejo.

V. Lovrenčič

Oglejte si tudi