Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Več vlog za vpis otrok v vrtec

Vrtec Log - Dragomer je do sredine marca prejel 73 vlog za vpis v vrtec, kar je skoraj pol več kot v zadnjih dveh letih. Čeprav je rok za oddajo vlog potekel že 28. februarja, te v vrtcu še kar prejemajo. Komisija za sprejem otrok bo vloge obravnavala v prvi polovici aprila in glede na veliko število teh bo imela precej težje delo kot lani, ko so v vrtec sprejeli praktično vse otroke.

»Do 16. marca smo v vrtcu prejeli 73 vlog za vpis, od tega jih je sedem prispelo prepozno. Za prvo starostno obdobje (1–3 let) smo prejeli 62 vlog, 29 jih je iz Občine Log - Dragomer; od tega 1. 9. 2015 enajst otrok ne izpolnjuje pogoja starosti 11 mesecev za sprejem v vrtec,« je povedala pomočnica ravnateljice Jožica Zorc. Bistveno manj zanimanja je bilo za vpis starejših otrok; prejeli so 11 vlog, od tega 9 iz domače občine.

V vrtcu o točnem številu sprejetih vlog še ne morejo govoriti, predvidevajo pa, da bi se v vrtec lahko vključilo 160 otrok. Trenutno je zasedenih 119 mest, vključno z desetimi otroki iz zasebnega vrtca Zvezdica, ki jih prednostno sprejmejo v vrtec, ko izpolnijo starostni pogoj za sprejem v drugo starostno obdobje, tako da bi lahko v vrtec sprejeli 41 otrok.

 

V. L. 

Oglejte si tudi