Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

V občini je zaživela spletna stran Podaj roko!

V preteklih mesecih ste gotovo že slišali, da se v občini Log - Dragomer izvajajo številne aktivnosti in sodelovanja z občinsko upravo in lokalnimi organizacijami v skupnem prizadevanju za starejšim prijazno občino. Nova pridobitev v občini je spletna stran istoimenskega projekta Podaj roko in je namenjena starejšim, svojcem in vsem, mladim in starim, ki bi se želeli vključili v različne oblike prostovoljstva in priskočiti na pomoč starejšim občanov in ob enem prejemati lepe izkušnje v sožitju med generacijami.
Spletna stran je podaljšana roka pisarne za starejše in skrbi, da v projektu Podaj roko lahko naslovimo vse ciljne skupine; na primer tiste, ki fizično ne obiščejo pisarne za starejše (fizično onemogli; starejši, ki so geografsko oddaljeni od lokacije pisarne; starejši, ki pisarne ne morejo obiskati zaradi organizacije prevoza; svojci, ki jim je lažje ob napornem urniku obisk spletne strani itd.). Namenjena je informiranju starejših občanov in svojcev o projektnih in drugih dogodkih in rednih aktivnostih s področja staranja in o tem, kje iskati pomoč v občini. Na spletni strani najdete osnovne informacije o pisarni za starejše in kontaktne informacije različnih društev, organizacij in zavodov, ki delujejo na področju staranja. Poleg informacij pa je stran namenjena tudi gradnji mreže prostovoljstva v občini in povezuje tiste, ki potrebujete pomoč, in tiste, mlajše in starejše, ki pomoč lahko nudite.

V kolikor potrebujete pomoč pri manjših opravilih na domu, bi si želeli lepega pogovora v družabniškem paru s prostovoljcem, bi se želeli pridružiti skupini za kakovostno staranje ali pa skrbite za nekoga in bi se želeli pridružiti ali pa le iščete informacije različnih organizacij, ki nudijo pomoč starejšim in njihovim svojcem na območju naše občine, si v zavihku »potrebujem pomoč« lahko preberete dodatne informacije ali pa se s klikom na »prijavo« zaprosite za obliko pomoči, ki jo potrebujete.

Spletna stran pa je namenjena tudi bodočim prostovoljcem, ki se lahko pod zavihkom »Postani prostovoljec« prijavite in postanete prostovoljec. Trenutno se že usposabljajo prostovoljci, skupino pa bomo v jeseni 2022 širili, zato ste mladi in starejši zelo lepo povabljeni, da nameniti nekaj vašega časa za pomoč pri manjših opravilih ali druženju s starejšimi in naredite nekaj dobrega v vašem kraju. Prijavite se na spletni strani na zavihku »Postani prostovoljec« ali pa nas obiščete oziroma pokličete v času uradnih ur pisarne za starejše, ko lahko z vami delimo več informacij o samem prostovoljstvu.

Želimo si, da spletna stran služi občanom. Pod »oglasno desko« poleg prej omenjenih novic in napovedi dogodkov, lahko oddate tudi svoja mnenja in zgodbe. Veseli bomo vaših vzpodbudnih besed in dobrih izkušenj, ki ste jih imeli v lokalni skupnosti med ljudmi, na dogodkih, ob stiku s prostovoljci ali organizacijami, ki si prizadevajo za kakovostno staranje v občini. V času, ko slišimo več negativnih novic, je še toliko bolj pomembno, da opazimo, kaj je okrog nas dobrega in lepega in to tudi povemo! Seveda pa nam lahko zaupate tudi kritike in predloge, kako lahko svoje delo še izboljšamo.


Do spletne strani Podaj roko dostopate preko spletne strani občine Log – Dragomer (https://www.log-dragomer.si/); kjer na naslovni strani kliknete na logotip Podaj roko; ali pa v vaš brskalnik vpišete povezavo https://podajroko.dagiba.si/.

 

Projektna skupina Podaj roko

Oglejte si tudi