Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Trim steza hobotnica privabila otroke in rekreativne športnike

Lukovica, november 2021 – Na obronku gozda na Lukovici, poleg objekta visoke cone, je Občina Log - Dragomer uredila novo trim stezo, ki so jo poimenovali hobotnica. Na različnih višinskih nivojih je postavljenih pet otokov z informativnimi tablami, ki uporabnike vodijo skozi vadbeni park. Nove pridobitve so se razveselili tudi otroci, projekt pa sofinancira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.
Občina Log - Dragomer je na razpisu Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport pridobila sofinancerska sredstva s pomočjo katerih so v gozdu nad Lukovico uredili novo trim stezo. Posel v vrednosti skoraj 43 tisočakov je dobil Taurus. Kot so nam pojasnili na Občini so poziv za oddajo ponudbe poslali trem izvajalcem, odzvala sta se dva, izbrali pa so cenejšega. Z ministrstva bodo za izvedbo projekta dobili 22.916,66 evrov oziroma nekaj več kot polovico vrednosti projekta.

Trim steza se razprostira na obronku gozda

Prva športna občinska površina na Lukovici že privablja otroke in mlajše ter starejše rekreativne športnike, ki lahko na vadbenih postajah v zunanjem okolju pridobijo veščine za osnovno fizično aktivnost. Kot pravijo na Občini, so z umestitvijo nove trim steze poskušali prebivalcem Lukovice in ostalim občanom približati vadbo v zunanjem okolju ter ustvariti pogoje za kvalitetno preživljanje prostega časa vseh starostnih skupin. Nove pridobitve se bodo razveselili vsi, ki se želijo rekreirati ter otroci, ki se lahko na novem ravnotežnostnem igralu s plezalno steno in toboganom odlično zabavajo.

Na različnih nivojih je postavljenih pet otokov opremljenih s tablami, na katerih lahko uporabniki najdejo informacije, kako uporabljati vadbene naprave, za boljšo predstavo so v pomoč še grafike. Vsa vadbena orodja so opremljena s QR kodo, ki uporabniku ob skeniranju na njegovi pametni napravi predvaja video posnetek s primerom uporabe orodja. V pestri ponudbi zunanjega vadbenega parka je postavljenih enajst vadbenih postaj in ravnotežno igralo za otroke. Med drugim so na trim stezi umeščeni ravnotežnostni kompleti, namenski letvenik, plezalo, dvovišinska bradlja, naprave za prestopanje in preskakovanje ter tudi rimska in poševna klop.   

Spomnimo

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je konec aprila objavilo javni razpis za zbiranje predlogov za sofinanciranje investicij v rekonstrukcije športnih bazenov ter posodobitve ali vzpostavitve novih zunanjih športnih površin v letu 2021. Občina Log - Dragomer je na razpis prijavila projekt ureditve trim steze pri visoki coni na Lukovici. Kot smo izvedeli je ministrstvo za obnovo športnih bazenov v lasti občin predvidelo tri milijone evrov sofinancerskih sredstev, za posodobitve ali vzpostavitve novih zunanjih športnih površin pa je bilo predvidenih 1,1 milijona evrov. Kot so poudarili na ministrstvu uje bil cilj javnega razpisa zagotoviti kakovostne javne športne površine za vse kategorije uporabnikov ter učinkovito koriščenje in ravnanje z javnimi športnimi objekti.

 

V. L.

Foto: V. L.

Oglejte si tudi