Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
18°C
7°C
Oceni objavo

Svetniki o poslovni coni

Občinski svet je na precej obsežni februarski redni seji zvišal višino pomoči ob rojstvu novorojencev, zvišale pa so se tudi cene komunalnih storitev. Sicer pa so svetniki na seji sprejeli letni program športa za letošnje leto, na dnevnem redu je bila tudi pobuda za začetek postopka spremembe že sprejetega prostorskega načrta za poslovno-proizvodno cono na Logu. Med drugim so odločitev o sprejemu novega poslovnika občinskega sveta ter statuta občine prestavili na prihodnjo sejo ter sprejeli sklep o ustanovitvi komisije občinskega sveta za javno-zasebno partnerstvo za športni park Dragomer.

Svet je na tokratni redni seji soglasno sklenil, da se začne s postopkom za spremembo občinskega podrobnega prostorskega načrta (OPPN) za poslovno-proizvodno cono (PPC) na Logu, seznanili pa so se tudi z obrazložitvami k usmeritvam, ki jih je dal občinski svet. Kot smo izvedeli, je bil odlok o OPPN PPC sprejet že sredi leta 2013, a se investitorji niso dogovorili, zato je na mize prišla pobuda za spremembo odloka. Tako bi v delu poslovno-proizvodne cone vendarle lahko začeli z naložbami, opremljanje območja pa bi se izvajalo fazno. V nadaljevanju naj bi stekli postopki za spremembo, po predvidenem načrtu pa naj bi spremenjen OPPN občinski svet obravnaval na junijski redni seji, še pred tem pa bo treba izdelati osnutek sprememb in dopolnitev, pridobiti smernice za urejanja prostora, izdelati strokovne podlage, izvesti javno razgrnitev in javno obravnavo ter pridobiti mnenja nosilcev urejanja prostora.

Na svetniških mizah je bil tudi predlog statuta občine in poslovnika občinskega sveta, ki sta bila precej podobna dokumentoma, ki so ju svetniki obravnavali na decembrski seji. Svetniki so v debati izpostavili, da so pričakovali, da bo dokumenta tudi pred drugim branjem obravnavala statutarno-pravna komisija, ter na koncu sprejeli sklep, da bodo glasovanje o obeh dokumentih prestavili na naslednjo sejo občinskega sveta. Sicer pa so bili soglasni pri spremembi odloka o priznanjih, in sicer bo naziv častnega občana podeljen največ enkrat na dve koledarski leti. Soglašali so tudi z odredbo za postavitev naprav za umirjanje prometa, sprejeli program dela sveta ter za članico odbora za gospodarstvo, varstvo okolja in gospodarske javne službe imenovali Ireno Trček. Pod streho je tudi nov letni program športa občine Log - Dragomer, seznanili pa so se tudi s poročilom o zaključku evropskega projekta Visoka cona na Lukovici.

Na koncu so svetniki sprejeli še sklep o ustanovitvi komisije občinskega sveta za javno-zasebno partnerstvo za športni park Dragomer. Ta naj bi imela pet članov, najmanj trije naj bi bili člani občinskega sveta, izpolnjevati pa bi morali podobne pogoje, kot jih morajo člani nadzornega sveta. Torej – imeti najmanj VI. stopnjo izobrazbe ter izkušnje s finančno-računovodskega ali pravnega področja. Svetniki so v razpravi razmišljali, ali so ta merila za izbiro članov primerni, spraševali pa so se tudi o navzkrižju interesov glede na to, da bodo v komisiji sedeli občinski svetniki. Na koncu so svetniki najprej zavrnili amandmaja, ki ju je vložil svetnik Cukjati. Ta je predlagal, da svetnikom ni treba izpolnjevati meril glede potrebne izobrazbe, ki veljajo za ostale člane komisije, zavrnjen pa je bil tudi amandma, ki je predvidel, da lahko komisija po lastni presoji naroči neodvisno strokovno mnenje, ki naj bi ga poravnali s pomočjo občinskega proračuna. Potrdili pa so amandmaja komisije za mandatna vprašanja, volitve, imenovanja in administrativne zadeve, ki je med drugim predlagala, da bi komisija delo opravljala do konca mandata občinskega sveta, ter sprejeli sklep o ustanovitvi prej omenjene komisije, v katerem so opredeljeni njeni nameni in cilji, predvideno je ugotavljanje vzrokov, določeni pa so tudi pogoji, ki jih morajo izpolnjevati njeni člani. 


V. L. 

Oglejte si tudi