Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Stanovnik bo obdržal župansko lento

Kratica M.S. ostaja nepremagana. Miran Stanovnik, aktualni župan občine Log – Dragomer se je na županski stolček po neuradnih podatkih povzpel že drugič in sicer s skoraj 55 odstotki glasov, pred tem je to uspelo Mladenu Sumini. Karte pa so se precej premešale v občinskem svetu, kjer bo v prihodnjih štirih letih zastopanih sedem strank oziroma list. Najmočnejša že četrti mandat ostaja županova LIDLL.

Miran Stanovnik je novi stari župan občine Log – Dragomer. Zanj je glasovalo 975 občanov oziroma 54,90 %, najbolj se mu je približal Domen Cukjati, ki je dobil 35,81 %, tretji pa je bil Tadej Trček z 9,29 % glasov.

»Za nami je mandat, ki ga bo po uspešnosti težko ponoviti. Verjamem, da pa je pred nami mandat, ki prinaša v naše okolje veliko dodane vrednosti. Upam, da bomo v prihodnosti vsi funkcionarji znali delovati tako kot nam narekuje poslanstvo in bomo v prihodnosti še bolj povezani, tako kot so bili ustanovitelji naše skupne občine pred več kot dvanajstimi leti,« ,« nam je povedal Stanovnik.

 

Četrte lokalne volitve v občini Log – Dragomer prinašajo nekaj sprememb v občinskem svetu, najmočnejša ostaja Lista za Dragomer, Log in Lukovico, ki je v primerjavi s prejšnjimi lokalnimi volitvami izgubila en mandat, tokrat bo imela štiri predstavnike (enega v volilni enoti Dragomer – Lukovica in tri v volilni enoti Log, zanjo pa je glasovalo 455 občanov). Na drugem mestu ostaja SDS, ki se je okrepila, zasedala bo tri svetniške stolčke (zanjo je glasovalo 293 volivcev). Dva mandata ima novinka LMŠ po enega v vsaki volilni enoti, zanjo je glasovalo 209 volivcev. Po en mandat pa je pripadel SD (160 glasov), DeSUS (122 glasov), NSi (95 glasov) in novinki listi Korak naprej (180 glasov).

 

Volilna udeležba je bila višja od slovenskega povprečja, na volišča je prišlo 60,34 odstotka občanov, pravilno izpolnjene glasovalne liste pa je izpolnilo 1776 volivcev.

 

Novi občinski svet bodo po neuradnih podatkih sestavljali:

  • LIDLL: Gregor Stanišič, Simon Strgar, Marina Kokalj, Miran Stanovnik  (4 mandati)
  • SDS: Domen Cukjati, Maja Marija Zorc Miglioranza in Roman Remškar (3 mandate)
  • LMŠ: Ivanka Urbanc in Igor Rojec (2 mandata)
  • Korak naprej: Blaž Rupnik (1 mandat)
  • SD: Andrej Jerman – Blažič (1 mandat)
  • NSi: Viljem Kosednar (1 mandat)
  • DeSUS: Franc Kozjek (1 mandat)

V. L.

Oglejte si tudi