Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Vedno poskočni

6. 3. 2017 smo po občnem zboru DUDL uvedli gibanje starejših ... Čez pol leta smo imeli v občini že dve skupini na dveh lokacijah. Naš župan nam je podaril majice in odločili smo se, da na njih piše Vedno poskočni.

Cilj gibanja je še vedno po smiselnem vrstnem redu: ogreti, raztegniti, poravnati, razmigati in nazadnje obremenjevati vse sklepe in mišice z izkoriščanjem ograj, klopi, košev, črt in nadstreškov v športnih parkih in druženje v skupini. Enkrat na mesec se predstavimo vsi in vsak petek gremo po vadbi na kavo in klepet. Pripravimo tudi predloge za izboljšave. Izkušnje in 'študije' posameznikov se prenašajo in večina že ve, kako se odpravlja vzroke za zdravstvene težava in rešuje kakšna težava posameznika. Mnogi tudi vedo, kako se odpravi škripanje vrat, uporablja bergle, vse o kalcitu v ramenu, radonu v stanovanju in potrebah po operacijah. Od cca 80 'poskočnih' jih je kar nekaj starejših od 80 let. Nihče še ni šel v dom. Nekateri spremljajo revijo  Science in poživljajo utrip srca, hodijo, kolesarijo in odrivajo demenco, nekateri kaj zamešajo in kaj pozabijo, pa vsaj ni vedno enako. Šale, praznovanje rojstnih dni, kakšne pesmi in pozdravi bodočih šolarjev so že na spisku lepih navad.  

Ob tretji obletnici se nam je župan kot puščavski lisjak pridružil na jutranji vadbi, ker tudi on želi ostati vedno poskočen in ker je kar zadovoljen z nami. 

Po dnevu žena in novem virusu smo vadbo spremenili, dotike odpravili, razmake povečali, skupine za prevoze in druženje v zaprtih prostorih pa odpravili. Upam in želim, da bomo še dolgo poskočni in zadovoljni.   

 

Ciril Krašovec 

 

 

Oglejte si tudi