Oceni objavo

Športno plezalno društvo Korenjak – drugačni od ostalih

Plezalno društvo Korenjak je majhno društvo z dolgoletno tradicijo, ki deluje na Logu pri Brezovici, njegove barve pa že vrsto let zastopajo mladi in perspektivni slovenski plezalci.
Korenjaki so v pretekli sezoni zasedli 3. mesto v skupnem seštevku klubov državnega prvenstva. Na vsaki tekmi so osvojili lepo število medalj. Že od leta 2021 naprej so serijski zmagovalci. Samo v letošnji sezoni so v skupnem seštevku dobili več kot 8 pokalov, v zgodovini kluba pa več kot 100 odličij. 
Na vrata slovenske mladinske reprezentance je letos uspešno potrkal domačin Martin Stanovnik, ki je na svoji prvi mednarodni tekmi z odličnim plezanjem prišel v finale.  Glede na uspehe zadnjih sezon lahko v prihodnjih letih pričakujemo, da se bo v reprezentanco uvrstilo še več Korenjakov.  Veliko obetajo: predvsem Zala Marjetič, Sever Iveković, Žiga Čepeljnik in Maks Oblak. Za njimi ne zaostajajo veliko niti ostali člani tekmovalne skupine društva.
Plezalni center društva Korenjak se iz leta v leto izboljšuje in prenavlja. Vsi otroci, ki trenirajo v društvu Korenjak, imajo odlične pogoje za trening. Trenerji programe sestavljajo in prilagajajo vsakemu tekmovalcu posebej, kar skupaj z jekleno voljo in trudom tekmovalcev zagotavlja vrhunske rezultate.
Kot že vrsto let, tudi letos organiziramo tekmo za državno prvenstvo, kjer bodo tekmovali najboljši slovenski plezalci. 15. in 16. junija vas vabimo na Log, na ogled športnega spektakla. Gre za tekmo, kakršne še ni bilo. 
Seveda se v društvu zavedamo, da tudi otroci potrebujejo počitek. Zato takoj po zaključku šole organiziramo plezalni tabor, na katerem se bodo plezalci po naporni sezoni sprostili, se med sabo še bolj povezali in plezalne izkušnje nabirali v naravnih plezališčih po vsej Sloveniji.
V društvu Korenjak kvalitetno vadbo plezanja omogočamo tudi vsem ostalim, ne samo tekmovalno usmerjenim. Tako tistim, ki se z plezanjem komaj spoznavajo, ali pa tistim, ki si ne želijo vstopiti v tekmovalni svet. Plezajo lahko v začetni ali nadaljevalni skupini.  Otroci se spoznajo tako z balvanskim plezanjem na glavni steni v športnem parku Log  kot tudi z težavnostnim plezanjem v osnovni šoli Log–Dragomer. Za tiste, ki si želijo osvojiti veščin varnega plezanja v navezi, organiziramo tudi tečaj le-tega.
Prihodnje šolsko leto bomo uvedli novost, ki bo namenjena najmlajšim otrokom, starim med 3 in 6 let. Vadba bo potekala v duhu knjige Plezanje kot igra, ki jo je pred leti napisal predsednik društva Korenjak.  Tako bodo otroci lažje in igrivo vstopili v svet plezanja. Skrbno, pod nadzorom vaditelja se bodo lahko zabavali na plezalni lestvi, gugali na plezalni vrvi, skakali po blazinah in delali prve korake po plezalni steni.
Na brezplačne treninge v mesecu juniju vabimo vse, ki se še niste nikoli preizkusili v plezanju. Ne glede na starost se lahko oglasite vsak delovnik, med 17. in 21. uro v našem plezalnem centru, ki se nahaja v Športnem parku Log. Prepričani smo, da bomo za vas našli ustrezno skupino, kateri se boste lahko priključili in mesec dni trenirali povsem brezplačno.
Če se želite preizkusiti v plezanju in postati pravi junak, ste vabljeni v društvo Korenjak.

Društvo Korenjak, foto: Bobo

 

Oglejte si tudi