Logo MojaObčina.si

Log - Dragomer

JUTRI
7°C
-2°C
SRE.
6°C
-3°C
Deli
3628

Objekt v športnem parku ostaja namenjen druženju in povezovanju

Po dolgotrajnem usklajevanju je svoj epilog dobil zaplet pri javno-zasebnem partnerstvu. To je razveselilo občane in predvsem športnike, ki redno uporabljajo prostore športnega parka TC center, predvsem pa sledi ciljem, da se na tej lokaciji dolgoročno uredi urbano središče, ki bo povezovalo ljudi.

Pred več kot desetimi leti je občina Log - Dragomer sklenila javno-zasebno partnerstvo z namenom, da pridobi center, kjer se bodo občani lahko družili. Interes je bil tako na občinski strani kot tudi pri investitorju, ki je postavil objekt v športnem parku, a žal se sodelovanje ni razvijalo v smer, kot je bilo pričakovano na začetku. Občina Log - Dragomer je plačala celoten znesek tržne vrednosti objekta v višini 700.000 evrov, ki je bil določen v arbitražni odločbi zaradi razdrtja javno-zasebnega partnerstva oziroma pogodbe med Tehnocommercem kot investitorjem in občino kot lastnikom zemljišča. Občina zdaj kot novi lastnik dela na tem, da bo objekt oddala v najem upravljavcu, ki bo znan po zaključenem javnem razpisu.
Športniki bodo lahko še naprej nemoteno uporabljali prostore, prav tako bo nemoteno deloval gostinski del. Pri predaji športnega dela prostorov v prvem nadstropju je bil tudi narejen pomemben napredek. Po besedah župana Mirana Stanovnika za ta del še potekajo pogajanja: "Občina je namreč dolžna v skladu z arbitražno odločbo in tudi z normativi, ki jih predpisuje računsko sodišče, v duhu dobrega gospodarja odkupiti omenjene prostore po ceni, s katero se strinjata obe strani. Zato v vse te postopke prehajamo z optimizmom in verjamem, da se bo to v najkrajšem možnem času rešilo." Poteka ponovna cenitev prostorov, saj nobena stran s cenitvijo do sedaj ni bila zadovoljna. Stanovnik: "Ta prostor bo ostal namenjen športu, to je osrednji del centra v Dragomerju, je elitna lokacija in mora služiti druženju, športu in kulturnim dejavnostim. Za nas je pomembno, da ta objekt diha in deluje po meri občanov, in prav s to potezo je bil narejen pomemben korak naprej, saj smo razrešili zaplet, ki je trajal zelo dolgo."

 

Besedilo in fotografiji: Peter Kavčič

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.

Mitja Pleško 28. 01. 2018

Svetniki občine Log – Dragomer zbudite se: Iz omenjenega članka je razvidno, da je občina v skladu z arbitražno odločbo plačala 700.000 eurov. Zato me zanima, ali boste zahtevali odškodninsko in kazensko odgovornost od občinske uprave in župana, ki so vas na zaprti seji sveta prepričali, da ste pristali, da se vloži tožba za izpodbijanje arbitraže zaradi kršitve pravnega reda RS, ki ni imela nobene pravne podlage. Šlo je golj in samo za nepotrebno zapravljanje davkoplačevalskega denarja nas krajanov, pri čemer je nastalo še za več kot 50.000 evrov pravdnih stroškov. Tožba je bila vložena zgolj in samo zato, da se bi zadeva zavlekla, ne pa rešila. Predlagatelj sklepov za občinski svet je bila občinska uprava skupaj z županom, ki odgovarja za zakonitost sklepov. Podani so vsi elementi za vložitev kazenske ovadbe in vložitev odškodninske tožbe zoper odgovorne v občinski upravi, to je zoper direktorja občinske uprave g. Igorja Rojca in župana g. Mirana Stanovnika. V demokratični družbi je običaj, da župan, ki nima integritete, kar je ugotovila KPK, in zavaja krajane mora in bi tudi v tem primeru moral že zdavnaj odstopiti, saj ne izpolnjuje pogojev, ki jih mora izpolnjevati funkcionar. Vas svetnike pa smo krajani med drugim volili tudi zato, da boste nadzorovali zakonito trošenje davkoplačevalskega denarja, to je našega denarja, in da boste v primeru kršitev ukrepali v skladu z zakoni, kar pa se do sedaj še ni zgodilo. Zato je skrajni čas, da ukrepate in da zaščitite interese krajanov.