Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Dan mladosti še ni pozabljen

Kje so že časi, ko je mladina po vsej bivši državi praznovala Dan mladosti! Balinarke BŠD Dragomer so tudi letos na ta dan organizirale ženski turnir. Letos je potekal turnir celo z mednarodno udeležbo, saj so se ga udeležile gostje iz Hrvaške - iz Balinarskega kluba Lovran, s katerimi so se pomerile že aprila letos, ko je naša ekipa gostovala pri njih. Turnir v Dragomerju je bila tako le ena od prireditev, ki sodijo v sklop praznovanj občinskega praznika. Sodelujoče sta  nagovorila in pozdravila župan Miran Stanovnik  ter predsednik Balinarskega društva Dragomer gospod Damjan Vindišar in vsem zaželela dobro počutje ter dober met. Udeleženke naše ekipe so zapele pesem »Lepo je v naši domovini biti mlad«, ki je postala tako rekoč  njihova himna na tem turnirju. Tekmovanje je potekalo v prešernem vzdušju. Tekmovalke, polne adrenalina, je spodbujalo veliko število gledalcev in navijačev, kar je gotovo pripomoglo k dobrim rezultatom. Domačinke na drugem mestu so morale priznati, da je bila tokrat boljša ekipa z Iga, ki je zasedla prvo mesto, tretje so bile tekmovalke iz Polhovega Gradca.

Turnir ob Dnevu mladosti je tradicionalen in zanj velja veliko zanimanje med ženskimi ekipami v naši regiji. Zaradi izjemne prizadevnosti domačink, ki znajo poskrbeti za dobro organizacijo prireditve in za primerno pogostitev sodelujočih ekip ter športni potek tekmovanja,  so zasluženo prejele tudi letos veliko pohval in čestitk za organizacijo turnirja od vseh sodelujočih ekip.
To je le še eden v vrsti dokazov več, da je v slogi moč in da se s skupnimi močmi tudi   z omejenimi finančnimi sredstvi lahko izvede uspešen turnir. Čestitke balinarkam za uspeh na turnirju in še eno uspešno organizirano tekmovanje. Pa mirno roko in dober pogled na naslednjih tekmovanjih!

Besedilo: Dragica Krašovec, slika: Marija Draksler 

Oglejte si tudi