Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Sekcija DVIG nadaljuje s svojim programom in načrtuje nekaj novosti

Sekcijo Druženje za vzajemno izobraževanje generacij – DVIG poznate vsi, ki ste v zadnjih treh letih obiskovali tečaja angleščine, spoznavali slovenske avtorje v bralnem krožku ali prebirali pogovore s staroselko Tončko Bravhar ter državnima nagrajencema Miho Tišlerjem in Milanom Eričem. Poznate nas tudi starši in učenci, vsak četrtek smo pomagali pri učenju matematike, angleščine in slovenščine.

Programi iz preteklih let, s katerimi nadaljujemo

Tečaj angleščine pri prof. Olgi Drofenik, dobivamo se vsako sredo ob 7.30. Začnemo 28. oktobra.

Bralni krožek, mentorica Alenka Logar Pleško; prvo srečanje bo 14. oktobra ob 18.00 v občinski sejni sobi.   Spoznavali bomo delo pisateljice Polone Glavan Noč v Evropi. Naslednja srečanja bodo ob sredah, vsakih štirinajst dni ob isti uri: 28. oktobra, 11. in 25. novembra, 9. in 23. decembra ter 5. in 18. januarja 2015.

V reviji Pogovori z občani bomo objavili intervjuje s staroselko Emilijo Erbežnik (poznamo jo kot Milko) ter državnima nagrajencema Jasno Vidakovič in Matijo Gogala. Z izdajo zamujamo, načrtovali smo jo v mesecu maju.

Z učno pomočjo učencem bomo začeli na pobudo učencev, staršev in šole.

NOVO v programu DVIG: tečaj konverzacije v angleškem jeziku. Namenjen je vsem, ki pri svojem delu ali študiju pogosto komunicirate v angleščini in bi želeli svoje znanje izpopolniti. Vabimo vas na informativno srečanje s profesorico Lidijo Bertoncelj v sredo, 11. novembra, ob 18.30 v Toskani. Predstavili vam bomo program tečaja in pogoje za udeležbo. Če želite o programih DVIG izvedeti kaj več, pišite na olga.drofenik@guest.arnes.si ali alenka.logar@guest.arnes.si.

 

Nika Gams, Alenka Logar Pleško in Olga Drofenik

 

 

Oglejte si tudi