Logo MojaObčina.si

Log - Dragomer

JUTRI
7°C
-5°C
PON.
12°C
-3°C
Deli

Kaj smo počeli poleti?

V naši univerzi za tretje življenjsko obdobje DVIG tudi poleti nismo počivali. Izpeljali smo večerno srečanje z Emilijo Milko Erbežnik, dobitnico priznanja za učenje. Čeprav je bila prireditev na večer polfinalne nogometne tekme, je bil obisk nepričakovano velik, prišlo je več kot 50 sokrajanov iz Dragomerja, Lukovice in Loga. Večer je bil tudi priložnost, da so ljudje spregovorili o tem, kako je Milka nesebično pomagala posameznikom ali društvom. Posebno zahvalo smo slišali od obiskovalca z Loga za Milkino donacijo 5 slik, ki jih je DU Log prodalo na dražbi, denar pa namenilo »skladu« za odkup zemljišča ob domu. Njene sošolke pri angleščini, ki niso mogle na študijski obisk v Anglijo, so se ji ta večer ponovno zahvalile za slike z motivi iz Anglije, ki jim jih je narisala in podarila po vrnitvi domov. Več o večeru si lahko preberete v članku Dragice Krašovec.
Iz srca se zahvaljujemo dragomerskim gasilcem za pomoč pri organizaciji srečanja z Milko. Ne samo da niso mogli gledati nogometne tekme, še v hudem nalivu so nosili in postavljali klopi. Še enkrat, iskrena hvala! Srečanje je potekalo na terasi Toscane, ki je sicer zamenjala lastnika, a je tradicija brezplačne uporabe prostora ohranjena. Hvala tudi za to. 

Študentje angleščine so opravljali »izpite«. Julija so reševali teste za razumevanje prebranih besedil in besedni zaklad: »mlajša« skupina študentov za raven A1 in A2, »starejša« za B1. Na posebnem srečanju smo preverjali rešitve. Vsi smo ponosni, ker so tako dobro rešili naloge. Študente čakajo še testi iz slovnice in slušnega razumevanja.
In še vabilo članom DVIG, ki še niste dobili 4. številke Pogovorov z občani (z Miroslavom Zorcem, Frančiškom Rusom in Nejcem Sajetom), da nam pišete na dvig@iold.si, če želite, da vam revijo prinesemo v nabiralnik ali pošljemo po pošti.

 

Olga Drofenik

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!