Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Otroci s hojo reševali planet

Log - Dragomer, marec 2021 – V vrtcu Log - Dragomer so otroci in njihovi bližnji že četrtič cel teden prihajali v vrtec na enega izmed trajnostnih načinov. Akcija je potekala v okviru projekta Trajnostne mobilnosti, s katerim želijo prispevati k spreminjanju potovalnih navad družin ter posledično k zmanjševanju motornega prometa v okolici vrtca. 
Vrtec Log - Dragomer se je lani vključil v projekt Trajnostne mobilnosti, s katerim želijo prispevati k zmanjšanju okoljskih obremenitev, spodbuditi gibanje otrok in s tem krepiti njihovo zdravje. V vrtcu v projektu sodelujejo z igro, na poti do čistega okolja jim pomaga »Beli zajček«. Otroke in njihove starše spodbujajo k vsakodnevnemu prihodu in odhodu iz vrtca na čim bolj trajnosten način, s hojo, s kolesom, skirojem, poganjalčkom ali pa z avtobusom. Cilj igre je očistiti kožušček belega zajška, ki je umazan zaradi izpušnih plinov avtomobilov. Otroci kožušček čistijo z belimi krogci, ki jih dobijo, če v vrtec pridejo na enega izmed trajnostnih načinov. Kot dodajajo v vrtcu, je trajnostna mobilnost način življenja, zato je pomembno, da jo kot vrednoto predstavimo otrokom, saj se navade ljudi oblikujejo že v najzgodnejšem otroštvu.

Otroci so se z drobnimi darilci razveselili svoje mamice, izdelovali so praznična velikonočna okrasja in se veselili prebujanja narave.



V. L.

Foto: Vrtec Log - Dragomer

Oglejte si tudi