Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Loški vrtec je delno obnovljen

Obnova vrtca na Logu je potekala v poletnih mesecih. Zaposleni, otroci in starši so se nove podobe vrtca razveselili, a kljub temu upajo, da bo občina naredila še korak dlje in na Logu zgradila nov vrtec.

Vrtec na Logu kaže nekoliko lepšo, predvsem pa varnejšo podobo. Delavci so delno obnovili fasado, ki je na nekaterih mestih ogrožala varnost otrok. "Obnova je zajemala odstranitev fasade na tistih delih, kjer je odstopala, in vnovično zapolnitev. Celotna fasada se je impregnirala. Delna sanacija pa je stala 13.000 evrov," je pojasnil Martin Martinčič iz občinske uprave. Za večjo varnost so poskrbeli tudi z obnovo obeh stopnišč, ki so ju prebrusili in tako preprečili drsenje.

Kaj vse so še obnovili, pa je povedala pomočnica ravnateljice Jožica Zorc: "V eni od igralnic so prebrusili in prelakirali parket. Igralnico so prebelili in zamenjali pohištvo." Parket so obnovili tudi v drugi igralnici, jo prav tako prebelili in vanjo napeljali vodo. V garderobi so položili nov linolej in pobarvali leseno stensko oblogo. Prebelili so še garderobo, razdelilno kuhinjo in stopnišče.

Na dvorišču vrtca pa znova teče voda. Kot je pojasnila Zorčeva, so v sklopu obnovitvenih del popravili vodovodno napeljavo na igrišču. Delovno je bilo tudi v kleti, kjer so sanirali kanalizacijo. Kot so povedali na občini, se je namreč izkazalo, da je glavna vertikalna cev v zelo slabem stanju, zato so jo izvajalci položili na novo.

Pomočnica ravnateljice nam je še zaupala, da bo treba v prihodnje urediti tudi sanitarije za otroke in zaposlene ter zamenjati okna in pohištvo v drugi igralnici. Predvsem pa si želijo, da bi se preselili v nov vrtec.

 

Obnavljali tudi v Dragomerju

Poleti je bilo pestro tudi v dragomerški enoti, kjer so obnovili še zadnjo igralnico. S tem pa se dela niso zaključila, saj bo treba tudi v tej enoti še obnavljati: "Celovite prenove je potrebna kuhinja, vključno s sanitarijami za osebje, zamenjati je treba notranja vrata, na vrata v igralnicah pa montirati zaščito za prste. Obnoviti bi morali sanitarije za strokovne delavke ter zamenjati še nekaj stenskih oblog v garderobah in dveh igralnicah," nam je načrte predstavila Zorčeva.

 

V. E.

Foto: V. E.

Oglejte si tudi