Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Tisoč iskric za šolski sklad

Log - Dragomer, 9. november 2014 – Osnovna šola Log - Dragomer je tudi letos pripravila dobrodelni koncert, na katerem so glasbeniki in plesalci številno občinstvo s tisoč iskricami popeljali v praznični čas. S svojimi izdelki so se predstavili učenci, KUD Kosec ter umetniki Draga Davitkova Erič, Emilija Erbežnik in Mojca Zver, z nakupom izdelkov pa so obiskovalci pomagali zbirati sredstva za šolski sklad.
Osnovna šola Log - Dragomer je v sodelovanju s kulturnim društvom KUD Kosec ter umetnicami Drago Davitkovo Erič, Emilijo Erbežnik in Mojco Zver zbirala prostovoljne prispevke, namenjene šolskemu skladu. Obiskovalci, ki so kupili izdelke, ki so jih mladi in nekoliko starejši umetniki in ustvarjalci razstavili v prizidku šole, so z darovanimi finančnimi sredstvi pomagali pri nakupu likovnega materiala, ki ga potrebujejo učenci. S sredstvi iz šolskega sklada so bili v preteklosti sicer pokriti stroški šole v naravi za učence iz socialno šibkejših družin, sredstva pa so bila namenjena tudi za nakup igrač in učil za šolo in vrtec, za novoletno prireditev za učence, plačilo nekaterih prevozov na tekmovanja, nagradni izlet učencev … »Jaz se vam zahvaljujem, da ste se zbrali v tako velikem številu, vesela sem, da dobrodelnost v naših srcih še živi. Prav tako iskrena zahvala našim mladim ustvarjalcem, učencem, in seveda njihovim mentorjem, KUD Kosec in umetnicam, ki so se odzvali in darovali izdelke za naš šolski sklad, ki bo v celoti namenjen vašim, našim otrokom, za njihov razširjen program,« je na prireditvi povedala ravnateljica mag. Mihaela Mrzlikar.

Obiskovalci so pred koncertom in po njem preplavili prizidek šole, v katerem na stojnicah ni manjkalo izvirnih daril za obdarovanja najdražjih in različnih unikatnih izdelkov, ki so jih izdelali učenci z mentorji in Koščevi kulturniki. Obiskovalci so lahko v sproščenem vzdušju poklepetali ob skodelici čaja in pecivu, na pravi praznični čajanki.

Praznično vzdušje so v večnamenskem prostoru ustvarili številni nastopajoči. Uvod v koncert so pripravili otroci, ki so pričarali tisoč iskric ter s svojim petjem v dvorano priklicali decembrskega dobrega moža Dedka Mraza. Ta je otrokom naročil, naj mu napišejo pisma želja, obiskovalcem je dejal, naj nikar ne nehajo verjeti v dobro, ravnateljici pa je obljubil, da ji bo poskusil izpolniti novoletno željo. Ta je svojo željo porabila za vse občane in si skromno zaželela, da bi občina le sprejela proračun.

Na odru je s svojo ustno harmoniko ponovno navduševal Miha Erič, mistično in mitološko vzdušje je s svojo harfo ustvarila priznana harfiska Mojca Zlobko Vajgl, nekdanji učenec Nejc Remškar pa je s harmoniko poslušalce popeljal v svet tanga. Z atraktivnimi dvigi so dih jemale Žabice, ki so se predstavile tudi z baletno točko. Koncert so prepletli tudi s petjem otroškega pevskega zbora ob spremljavi Orffovega orkestra, triom Lilijana Stepic, Emilija Erbežnik in Jože Jesenovec, predstavila pa se je tudi pevka Christine Zadnikar, nekdanja pevka skupine Leeloojamais, ki se je podala na samostojno pot. Z živahnimi ritmi so za piko na i na koncu poskrbeli 3čelos.

 

V. L. 

Oglejte si tudi