Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Nadzidava šole le ob sofinanciranju

Log–Dragomer, 8. februar 2024: Občina Log–Dragomer je lani pridobila gradbeno dovoljenje za nadzidavo osnovne šole. Projekt, v sklopu katerega naj bi gradili nove učilnice in občinsko knjižnico, bodo lahko uresničili le, če bodo na razpisu dobili sredstva za gradnjo.
Nad prizidkom Osnovne šole Log–Dragomer, kjer je danes le nefunkcionalno podstrešje, naj bi v prihodnjih letih, če bodo uspeli za to dobiti sredstva, uredili nove prostore. Nad učilnicami prvega in drugega razreda naj bi svoje prostore dobili splošna in šolska knjižnica s skupno čitalnico, nad razredi za tretješolce, delom jedilnice in kuhinje pa naj bi uredili še tri učilnice za razredni pouk ter tri specialne učilnice za individualni pouk, kjer bi lahko učencem nudili dodatno strokovno učno pomoč. Nad ambulanto naj bi uredili novo večnamensko strešno teraso, na streho pa so umestili še zvezdoglednico. Novi prostori naj bi se raztezali na 950 m2 uporabne površine.


Občina Log–Dragomer je gradbeno dovoljenje za nadzidavo osnovne šole dobila februarja lani. Začetek del pa je odvisen od razpoložljivosti finančnih sredstev in uspešnosti na razpisih. Kot so nam pojasnili na Občinski upravi, nimajo lastnih sredstev za pokritje celotne investicije, zato aktivno spremljajo razpise s tega področja.


Kot smo izvedeli, na Občini podrobno spremljajo razpise s tega področja. Takoj, ko bo objavljen razpis, na katerem bi lahko pridobili sredstva, se bodo nanj prijavili. Računajo pa na sofinanciranje iz državnega proračuna do 50 odstotkov vrednosti projekta. »Država je februarja 2021 objavila Razpis za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu. Občina je na razpisu kandidirala za sofinanciranje gradnje prizidka k vrtcu in pridobila sredstva. V letošnjem letu se izteče obdobje vlaganj v vzgojno-izobraževalne zavode, zato glede na preteklo dinamiko objave razpisov sklepamo, da bo naslednji razpis s strani države objavljen v letu 2025 za naslednje štiriletno obdobje. Na ta razpis bo občina prijavila nadgradnjo osnovne šole in če bomo uspešni v pridobitvi sredstev, gremo v izvedbo investicije v letu 2025,« so nam razložili na Občini.


V. L.

Oglejte si tudi