Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Seja v znamenju letnih poročil

Tik pred začetkom poletnih počitnic se je občinski svet sestal na svoji sedemnajsti redni seji. Vseh petnajstih točk, ki jih je uprava pripravila za junijsko sejo, svetniki niso obravnavali. Po treh urah in devetih zaključenih točkah dnevnega reda so sejo prekinili ter sklenili, da jo bodo nadaljevali septembra.

Svetniki so na mize tokrat dobili obsežno gradivo s kar petimi letnimi poročili ter še dvema poročiloma nadzornega odbora Občine Log - Dragomer. Seznanili so se s poslovanjem in delovanjem osnovne šole v lanskem letu, ki je leto 2016 zaključila uspešno tako na finančnem kot na področju kakovostnega vzgojno-izobraževalnega dela. Po oceni direktorja Romana Strgarja je bilo leto 2016 uspešno tudi za vrhniški zdravstveni dom. Obvladovali so finančno poslovanje in uspešno upravljali denarni tok zavoda, uspešni pa so bili tudi pri svojem delu, saj so opravili več zdravstvenih storitev kot leto pred tem, pridobili so nekaj novih programov ter obenem pozitivno finančno poslovali. Na področju zdravstva so velik korak naredili tudi v občini Log - Dragomer, kjer je lani začela delovati splošna ambulanta, ki pa ima, kot smo lahko slišali, precej malo opredeljenih pacientov. Prvič od ustanovitve občine je svoje delovanje predstavila tudi vrhniška glasbena šola, svetniki pa so obravnavali še poročilo medobčinskega inšpektorata in redarstva. Pri tej točki dnevnega reda se je odprla obsežna razprava o uspešnosti delovanja tega organa. Kot smo lahko slišali, je redarstvo lani na območju občine Log - Dragomer pobralo bistveno manj denarja od glob kot v preteklih letih. Nekaj svetnikov s številkami ni bilo zadovoljnih, saj naj bi bile odraz zmanjšanja prisotnosti inšpektorjev in redarjev na območju občine. Drugi svetniki pa so odgovarjali, da je uspešnost nekega organa težko ocenjevati s finančnega vidika. Na koncu smo lahko slišali pojasnilo redarstva, da je kršiteljev na območju občine manj, da se kultura obnašanja voznikov izboljšuje in da kazni niso prioriteta, temveč zaležejo že opozorila. Svetniki bi morali slišati tudi letno poročilo Cankarjeve knjižnice, vendar so ga zaradi odsotnosti poročevalca prestavili na naslednjo sejo.
Svet je bil soglasen tudi pri potrditvi obeh poročil nadzornega odbora. Ta je preveril koncesijske pogodbe za leto 2014 in gospodarjenje z občinskim premoženjem v letu 2014 ter občinski upravi dal priporočila za nadaljnje delo. Svetniki so soglasno potrdili še predlog o oblikovanju in številu oddelkov ter sistematizaciji delovnih mest v vrtcu. Kot je v navadi, so postavili tudi vrsto vprašanj ter kar nekaj pobud, na koncu pa so obravnavali še investicijski program za revitalizacijo objekta Stara šola na Logu. Razprava pri tej točki je potekala v luči financiranja tega ter vseh ostalih projektov, ki naj bi jih občina izpeljala v prihodnjih letih ter nujnosti opredelitve prednostnega seznama projektov ter možnosti financiranja teh. Pri potrjevanju te točke so se trije svetniki pri glasovanju vzdržali, eden je bil proti, drugi pa so naložbeni program podprli ter tako dali upravi zeleno luč za nadaljnje delo. 


V. L. 

Oglejte si tudi