Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Se obeta selitev lekarne in ambulante?

V Staro šolo, kjer intenzivno potekajo nujna dela, želi občinska uprava preseliti tudi lekarno in ambulanto. Idejna zasnova za pridobitev projektnih in drugih pogojev je že izdelana.
Delta skupina d.o.o., ki izvaja nujna dela pri projektu spremembe namembnosti, rekonstrukcije in energetske sanacije Stare šole, na gradbišču pospešeno zaključuje projekt. »Izvajalec del je na gradbišču že opravil dela v okviru prve faze podbetoniranja temeljev obstoječega objekta po fazah na lokaciji dvigalnega jaška, nakar je sledila druga faza  betoniranja temelja in sten dvigala na nivoju terena. Po uspešno izvedenih prvih dveh fazah je sledila izvedba tretje faze z izvedbo jeklene konstrukcije dvigalnega jaška, ki se je zaključila v okviru planiranih terminov,« nam je pojasnil predstavnik občinske uprave Branko Sambolič. Trenutno zaključujejo dela na strehi in fasado pri dvigalnem jašku. Kot smo še izvedeli, naj bi maja v dvigalni jašek namestili kabino dvigala in stekleno fasado. »Vzporedno z izvedbo dvigalnega jaška se izvaja naročilo vhodnih vrat, stranskih vrat ter spremljajoči del elektro- in strojnih instalacij, ki zagotavljajo funkcioniranje zgoraj opisanih aktivnosti (kabli, črpalke, elektro razdelivci). Ob tem potekajo priprave na izvedbo meteorne kanalizacije in črpališča za odvajanje meteornih vod na zunanji ureditvi,« dodajajo na občini. Vsa nujna gradbeno-obrtniška in instalacijska dela naj bi bila zaključena junija.

Pestro pa ni le na gradbišču, temveč tudi v pisarnah. V pritličje objekta naj bi umestili lekarno in ambulanto, zato je treba izvesti postopek spremembe namembnosti. Občinska uprava se je že sestala s predstavniki lekarne in zdravstvenega doma, kjer so se uskladili s projektanti. Konec aprila so ti dostavili idejno zasnovo za pridobitev projektnih in drugih pogojev. Trenutno na občini pripravljajo razpis za izbiro izvajalca ostalih del, ki so potrebna za dokončanje celotnega objekta in pridobitev uporabnega dovoljenja. Ta vključujejo beljenje sten in stropov, namestitev spuščenih stropov, montažo notranjih vrat, izvedbo zaključnega tlaka v prostorih, polaganje keramike in spremljajočih elektro- in strojnih instalacij ter zunanjo ureditev.

 

V. L.

Foto: OU

Oglejte si tudi