Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Priznanja občine Log - Dragomer so podeljena

Občina Log - Dragomer je dobila dva nova prejemnika občinskih priznanj. Župan Miran Stanovnik je grba občine podelili Marjanu Trčku in Avguštinu Armiču. Prvi ga je prejel za dolgoletne aktivnosti v Krajevni skupnosti Log pri Brezovici in Občini Log - Dragomer, drugi pa za dolgoletne aktivnosti v Krajevni skupnosti Log pri Brezovici in požrtvovalno delo v Prostovoljnem gasilskem društvu Log pri Brezovici.
Marjan Trček je bil ves čas delovanja Krajevne skupnosti Log pri Brezovici aktiven krajan. Štiri leta je deloval kot član gradbenega odbora. V tem času je pridobival soglasja lastnikov mejašev za razširitev Vrhovčeve ceste in izvajal nadzor nad potekom del. Nadziral je tudi gradnjo prizidka k mrliški vežici s čajno kuhinjo na pokopališču Log. Od ustanovitve Občine Log - Dragomer je vpet v delo občinskih delovnih teles, štiri leta (2010–2014) je bil občinski svetnik, v mandatnem obdobju 2006–2010 ter 2014–2018  je bil član odbora za gospodarstvo, varstvo okolja in gospodarske javne službe, v mandatnem obdobju 2010–2014 pa je bil član in namestnik predsednika odbora za negospodarstvo in javne službe družbenih dejavnosti. V tem času je pridobival soglasja in podpise lastnikov za sofinanciranje položitve asfalta in prestavitev opornega zidu na Vrhovčevi cesti, bil je organizator razširitve in utrditve gozdne vlake ter napeljave vodovoda do mrliške vežice na pokopališču Log, sodeloval pa je tudi pri organizaciji občinskih prireditev. 57-letni Marjan Trček je že 10 let zastavonoša na vseh pogrebih na pokopališču na Logu, osem let aktivno sodeluje v Kulturno-umetniškem društvu Kosec v sekciji za ohranjanje kulturne dediščine. Izvedel je vrsto manjših, a pomembnih projektov tako za Krajevno skupnost Log pri Brezovici kot tudi za Občino Log - Dragomer.

 

Avguštin Armič predstavlja številne generacije domačinov, ki so v svojem življenju veliko pomagale pri razvoju naselij v občini tako v okviru Krajevne skupnosti Log pri Brezovici kot tudi Prostovoljnega gasilskega društva Log. Bil je aktiven član Krajevne skupnosti Log pri Brezovici, saj je sodeloval pri gradnji vaškega vodovoda in obnovi gasilskega doma na Logu, kanalizacije v Jordanovem kotu, pokopališča Log ter kapelice na Logu. Udeleževal se je vseh akcij Prostovoljnega gasilskega društva Log pri Brezovici in bil tudi dolgoletni hišnik v gasilskem domu Log. 87-letni  Avguštin Armič je v svojem življenju prejel veliko priznanj za svoje delo.

 

V. L. 

Oglejte si tudi