Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
16°C
JUTRI
24°C
14°C
Oceni objavo

Po dveh letih sklicali zbor občanov

Log - Dragomer, 14. junij 2022 – Občina Log - Dragomer je v gasilskem domu v Dragomerju pripravila Zbor občanov, na katerem je predstavila poglavitne aktivnosti od leta 2020 dalje ter predstavila načrte za prihodnost. Občani so vodstvu občine ob koncu lahko postavili pisna vprašanja in pobude.

Župan Občine Log - Dragomer Miran Stanovnik je pred zaključkom mandata sklical zbor občanov. Kljub temu da zaradi epidemije tega ni sklical leta 2020 in 2021, obisk ni bil številčen, prišla je le peščica občanov. Ti so v uvodu lahko prisluhnili županu Stanovniku, ki je predstavil glavne projekte od leta 2020 dalje. Ob tem župan ni mogel mimo največje investicije v zgodovini občine Log - Dragomer, gradnje kanalizacije s čistilno napravo, sočasne gradnje vodovoda in druge infrastrukture ter celovite rekonstrukcije Upravnega centra Občine Log - Dragomer. Predstavil pa je še nekaj manjših, a nič manj pomembnih investicij, med njimi fitnes na prostem na Lukovici, ureditev dela varne šolske poti, delno ureditev pokopališča v Dragomerju ter reševanje plaza pod Lovrencem, gradnjo uvoza pri dializnem centru, zagotovitev brezplačnih wifi točk in sprejem Občinskega prostorskega načrta.

Ob tej priložnosti se je uzrl tudi v prihodnost. Občani so lahko izvedeli, da se bo kmalu začela širitev vrtca v Dragomerju, nadaljevali bodo z urejanjem pokopališč, v prihodnosti naj bi nadzidali osnovno šolo, ena izmed prioritet pa še naprej ostaja gradnja doma za dnevno varstvo in začasno bivanje starejših občanov, ki je pogojena s sofinanciranjem projekta. Prednostno naj bi reševali tudi Dragomerško cesto, ki naj bi jo celovito uredili, na Občini pa so spregovorili še o poplavni varnosti.

Če smo v uvodu lahko poslušali optimistične napovedi Občinske uprave, pa so na drugi strani občani izpostavili težave, ki jih pestijo. Spregovorili so o nujnosti reševanja odtekanja padavinske in hudourniške vode na zasebna zemljišča na Dragomerški cesti, postavili vprašanja o ravnanju ter ukrepih ob pričakovani energetski draginji, nujnosti selitve kmetije Novak, nekaj vprašanj pa je bilo med drugim povezanih tudi s kanalizacijo.

 

V. L.

Foto: V. L.

Oglejte si tudi